Україна зробила важливу заяву по виборах на Донбасі: з'явилося відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна зробила важливу заяву по виборах на Донбасі: з'явилося відео

Україна зробила важливу заяву по виборах на Донбасі: з'явилося відео

Заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко анонсував  проведення виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей України  влітку 2016 року.
Про повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео chastime, опубліковане в Facebook.
«Офіційний Київ виступає за проведення виборів на окупованих територіях і єдина можливість для Києва, щоб вести переговори, це мати легальних представників цих регіонів. Ми вимагаємо, щоб ці люди були обрані законно. Нам треба провести вибори. Ми готові розробити закон і терміново почати вибори, щоб отримати цього літа легітимних представників Луганська і Донецька і з ними крок за кроком вести переговори», - сказав Пристайко інтерв'ю «Голосу Америки».
За його словами, якщо після виборів до влади прийдуть сепаратисти, Україні доведеться шукати консенсус.
«Після виборів в українській політиці можуть з'явитися люди, яких офіційний Київ називає терористами і сепаратистами. Нам доведеться з цим жити і враховувати всі інтереси, щоб держава могла жити далі і знайти консенсус. Якщо в результаті виборів ці люди прийдуть до влади, нам треба шукати консенсус. Це єдиний шлях для мирного регулювання», - зазначив дипломат.


У свою чергу, помічник генерального секретаря ООН з політичних питань Тайє-Брук Зеріхун під час засідання Ради безпеки ООН в Нью-Йорку, який ініціювала Україна, заявив, що місцеві вибори на окупованій частині Донецької та Луганської областей повинні відповідати українському законодавству, але всі розбіжності сторони повинні вирішити спільно.
"Необхідно провести місцеві вибори в Донецькій і Луганській областях відповідно до українського законодавства та міжнародних стандартів. Ми сподіваємося, що відповідні політичні, технічні та юридичні розбіжності скоро будуть подолані. Всі зацікавлені сторони повинні знайти спільні рішення і вжити негайних заходів для того, щоб виконувати зобов'язання з політичних питань", - сказав Зеріхун.
Він наголосив на важливості внесення змін до Конституції України, а також здійснення обміну заручниками.
Раніше спікер Верховної Ради України  Андрій Парубій заявив, що проведення виборів на окупованих територіях Донбасу можливе лише за умови забезпечення цілого ряду свобод.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?