Україна зупиняє залізничне сполучення з Польщею - що важливо знати
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна зупиняє залізничне сполучення з Польщею - що важливо знати

Україна зупиняє залізничне сполучення з Польщею - що важливо знати
Джерело:  online.ua

У суботу, 14 березня до України прибудуть останні два потяги з Польщі, після чого залізничне сполучення буде призупинено. З України в Польщі не курсуватимуть потяги на період карантину по коронавірусу - на період призупинення пасажирського сполучення з Польщею, більше поїздів в цю країну Укрзалізниця не надсилатиме. Про це повідомила пресслужба компанії, передає ONLINE.UA.

"У зв'язку з рішенням уряду Республіки Польща про тимчасове закриття міжнародного сполучення з іншими країнами, в 0:00 в ніч з суботи, 14 березня, на неділю, 15 березня, буде призупинено курсування пасажирських поїздів в Польщу. Цю інформацію підтверджує представник Укрзалізниці в Польщі ", - йдеться в повідомленні.

На сьогоднішній день з України в Польщу курсували потяги: № 705/716 і 715/706 Київ - Перемишль, №36 Одеса - Перемишль, № 67 Київ - Варшава, № 51 Львів - Вроцлав, а також безпересадочні вагони Київ - Вроцлав. Останні поїзда з Польщі проведуть свої рейси в Україну 14 березня: 706 і 716 Інтерсіті + з Перемишля і нічний поїзд з Варшави. З України вранці 14 березня в кінцеву станцію Перемишль вирушили два поїзди Інтерсіті + 705 і 715. На період призупинення пасажирського сполучення з Польщею, поїзди Інтерсіті курсуватимуть до Львова.

"Повернення коштів за раніше придбані проїзні документи проводиться у всіх квиткових касах Укрзалізниці згідно з чинними нормативно-правовими актами та правилами. Квитки, придбані онлайн, можна повернути на сайті booking.uz.gov.ua або в мобільному додатку УЗ", - уточнили в компанії .

Варто зауважити, що в ніч на 15 березня Польща закриває свої пункти пропуску для українців. Список пунктів пропуску, через які не можна буде виїхати в Польщу:

  • Долгобичів - Угринів - автомобільний,

  • Зосін - Устилуг - автомобільний,

  • Хребенне - Рава-Руська - залізничний,

  • Медика - Шегині - автомобільний / пішохідний,

  • Кросценко - Смільница - автомобільний,

  • Кросценко - Хирів - залізничний,

  • Будомєж - Грушів - автомобільний.

Виїхати до Польщі через Україну зможуть лише громадяни цієї країни, а також іноземці, які мають право на постійне чи тимчасове на проживання, дипломати і співробітники комерційних перевезень.

Нагадаємо, з 13 березня 2020 року через через коронавірус закрила свої кордони для іноземців Словаччина. З 15 березня закриє Молдова, з 16 березня - Чехія. Обмеження передбачають повну заборону на в'їзд іноземців, а також на виїзд своїх громадян.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що У країна з 16 березня закриває державний кордон, а з 17 березня повністю зупиняє авіасполучення. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час екстреного звернення до українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?