Україна звернулася до НАТО з неочікуваним проханням
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна звернулася до НАТО з неочікуваним проханням

Україна звернулася до НАТО з неочікуваним проханням
Джерело:  online.ua

27 листопада спікер Верховної Ради України Андрій Парубій на зустрічі з Генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом в Брюсселі закликав збільшити військову присутність Альянсу у Чорному морі. Про це голова ВРУ повідомив спілкуючись із журналістами, передає ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

"Я закликав збільшити кількість літаків у повітряному просторі Чорного моря, і кількість військових кораблів у Чорному морі як гарантію безпеки, стабільності у Чорному морі. Це одне з ключових питань, яке ми обговорювали з генеральним секретарем з приводу останнього акту агресії Російської Федерації проти України", - заявив Парубій.

За його словами, наразі є розуміння Генерального секретаря НАТО всієї небезпеки, які становить російська агресія не лише для України, а й для всього вільного світу.

"Я закликав генсека, щоб НАТО і Північноатлантична Рада з того приводу дали й публічну реакцію", - наголосив спікер ВРУ.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що в Брюсселі завершилося екстрене засідання Комісії Україна-НАТО на рівні послів, за підсумками якого виступив генсек НАТО Йенс Столтенберг. Він жорстко засудив Росію в агресії проти України і закликав негайно звільнити українських моряків і кораблі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?