Україна звернулася до НАТО з новою пропозицією
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна звернулася до НАТО з новою пропозицією

Україна звернулася до НАТО з новою пропозицією
Джерело:  online.ua

9 лютого очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль заявив, що Україна хотіла б отримати План дій щодо членства в НАТО разом із Грузією. Цю пропозицію він озвучив під час пресконференції після перемовин з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Брюсселі, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"На сьогодні, звісно, нашою короткостроковою стратегією є отримання Плану дій щодо членства. Ми хочемо не відставати далеко від Грузії і, в ідеалі, отримати разом із Грузією ПДЧ, і активно над цим працюємо. Вважаю, що наша зустріч є досить позитивним і важливим символічним сигналом і також дає нам хороший заряд, хорошу надію", - заявив Денис Шмигаль.

Очільник уряду нагадав про те, що наша країна ухвалила цілу низку законопроєктів, актвино продовжує реформувати Збройні сили, продовжує перехід на стандарти НАТО.

"Ми проводимо спільні навчання, ми беремо участь разом з НАТО в спільних міжнародних операціях, і в нас справді дуже багато є напрацювань, які дають нам надію на швидке виконання нашого домашнього завдання. Як казав пан генеральний секретар, досягнення стандартів НАТО в секторі безпеки та оборони України й буде тією передумовою, коли ми отримаємо можливість стати повноправним членом", - наголосив Денис Шмигаль.

Як уже згадувалося раніше, в одному з інтерв'ю український лідер Володимир Зеленський сказав, що у нього до президента США Джо Байдена є "дуже просте питання" – "пане президенте, чому Україна досі не в НАТО?". На це запитання першим вирішив відповісти генсек НАТО Єнс Столтенберг. Він заявив, що офіційному Києву потрібно сконцентруватись на реформах, які наблизять її до членства в Альянсі.

“Чим ближче Україна стає до стандартів НАТО, тим ближче вона стає до членства в НАТО. Я не можу назвати конкретну дату вступу, але можу сказати, що ми будемо підтримувати її на шляху в Альянс. Найкращий засіб — продовження демократичних реформ”, — наголосив Столтенберг.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що НАТО відреагував на ядерний договір між Байденом та Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?