Україна звернулася до світової спільноти через новий грабiж, влаштований Росією
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна звернулася до світової спільноти через новий грабiж, влаштований Росією

Україна звернулася до світової спільноти через новий грабiж, влаштований Росією

Міністерство культури України

 звернулося до світової спільноти із закликом бойкотувати російські музеї, які беруть участь в розграбуванні культурних цінностей в окупованому Криму.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Мінкульту.


"Україна закликає широке міжнародне суспільство припинити співпрацю з російськими установами в сфері культури, якщо їм передаються рухомі культурні цінності, які незаконно вивозяться з території АР Крим та м. Севастополя, а також призупинити проведення закордонних виставок в таких російських музеях і виставок експонатів російських музеїв за кордоном", - йдеться в заяві Мінкульту.


Таку заяву в Мінкульті зробили в зв'язку з експонуванням картин художника Івана Айвазовського з колекції Феодосійської картинної галереї на виставці в Третьяковській галереї в Москві.


У міністерстві нагадали, що Україна позбавлена ​​можливості будь-якого контролю за збереженням культурних цінностей на тимчасово окупованих територіях.


"Ми ще раз наголошуємо, що відповідно до статті 5 Гаазької конвенції 1954 року країна-окупант повинна докладати зусиль для забезпечення охорони і збереження культурних цінностей території, яку вона окуповує", - відзначили в Мінкульті.


Раніше повідомлялося, що

з художнього музею окупованій Горлівки Донецької області вкрали картини російських художників Миколи Реріха й Івана Айвазовського

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?