Україна звернулася з несподіваним проханням до ФБР
Категорія
Світ
Дата публікації

Україна звернулася з несподіваним проханням до ФБР

Україна звернулася з несподіваним проханням до ФБР
Джерело:  online.ua

Українська поліція звернулася до Федерального бюро розслідувань США та до компанії "Area1" з важливим та терміновим прохання. НПУ закликає надати дані про хакерську атаку студії "Квартал 95", холдингу "Burisma" та інших українських компаній. Окрім того, офіційний Київ запрошує ФБР приєднатися до спільної слідчої групи.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт МВС.

В українському відомстві звернули увагу на те, що низка американських видань, зокрема "New York Times", оприлюднили дані про хакерську атаку на сайти кількох українських компаній, зокрема "Burisma Holdins" та студії "Квартал 95", для викрадення персональних даних співробітників і заволодіння електронними листами керівників компаній. За попередніми даними, хакерські атаки організували російські спецслужби.

"Департамент кіберполіції НПУ розпочав кримінальне провадження за ч. 2 ст. 163 (порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції) і ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, зазначається, що оперативно встановлюються особи, причетні до вчинення цього кримінального правопорушення. У рамках кримінального провадження НПУ звернулася до ФБР та компанії Area1, що виявила ознаки хакерської атаки, із проханням сприяти у наданні інформації, опублікованої в американських ЗМІ. Також вказано, що для належного розслідування обставин правопорушення Нацполіція ініціює створення спільної міжнародної слідчої групи, до складу якої будуть запрошені представники ФБР".

Як повідомляв раніше ONLINE.UА,  Федеральне бюро розслідувань США веде розслідування  проти українського олігарха Ігоря Коломойського стосовно можливих фінансових злочинів, включно з відмиванням коштів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?