Українець трагічно загинув за кордоном - що відомо
Категорія
Події
Дата публікації

Українець трагічно загинув за кордоном - що відомо

Українець трагічно загинув за кордоном - що відомо
Джерело:  Укрінформ

Громадянин України загинув у грузинських горах внаслідок сходження лавини у понеділок, 10 лютого. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на місцеві ЗМІ та Укрінформ.

За відомостями Служби з управління надзвичайними ситуаціями МВС Грузії, пошуки туриста неподалік від курорту Тетнулді почалися в той самий день. Окрім нього в небезпечному районі опинилася група громадян Чехії.

Згідно з даними директору Департаменту консульської служби МЗС України Сергія Погорельцева, пошуки почалися після того, як турист не повернувся до готелю.

"За попередньою інформацією, група з 5 громадян України каталася поодинці в горах на лижах в районі м.Местіа (Сванетія, Грузія). Вчора один з наших громадян — Євген Щекотін не повернувся до місця проживання. Після цього почалися його пошуки", - відзначив дипломат.

У згаданому районі зафіксовано дві лавини. Пошуки ускладнюються морозом, температура повітря сягає місцями -20 та -30. Товщина сніжної маси сягає близько чотирьох метрів.

"З рештою членів групи наразі зв'язок встановити немає можливості, оскільки вони беруть участь у пошукових роботах. З власником помешкання, де вони поселилися, домовлено про зв'язок з ними після їх повернення", - додав Погорельцев.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно в гірській провінції Туреччини сталися дві трагічні лавини. Після першої на місце подій спрямували загони рятувальників та правоохоронців, аж раптом ще одна сніжна маса зійшла з висоти й буквально поховала десятки людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?