Україні дали пораду, як подолати залежність від окупованого Донбасу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україні дали пораду, як подолати залежність від окупованого Донбасу

Україні дали пораду, як подолати залежність від окупованого Донбасу
Джерело:  online.ua

Для подолання залежності від Донбасу Україні слід зменшити обсяг споживання антрациту, що великими обсягами видобувається в окупованому регіоні.
Про це сказав в інтерв'ю ONLINE.UA колишній член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), експерт з питань енергетики Андрій Герус.
За його словами, теплова генерація покриває навантаження в пікові періоди споживання електроенергії, проте газова теплова генерація більш придатна для маневрування і більш екологічно чиста.
Читайте також: Стало відомо, скільки українці переплачують за електроенергію
"Взагалі виключити антрацит (великі обсяги якого видобуваються на окупованому Донбасі, - ONLINE.UA) в найближчі 5 років - нереально. Але можна зменшити його обсяг споживання, диверсифікувати джерела поставок - таким чином, щоб не ми переживали за його наявність, а нас умовляли купити цей антрацит. При наявності чесного бажання і волі це реально зробити за рік часу", - сказав Герус.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: У Ахметова домоглися хитрої формули, електрика в Україні на 20% дорожче, ніж могла бути - експерт

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?