Україні дали прогноз щодо протестів і відставок у Кабміні
Категорія
Політика
Дата публікації

Україні дали прогноз щодо протестів і відставок у Кабміні

Україні дали прогноз щодо протестів і відставок у Кабміні
Джерело:  online.ua

У найближчі місяці можна очікувати протести і ряд кадрових змін в Кабінеті міністрів Володимира Гройсмана.


Про це політичний експерт Євген Магда розповів в статті на ONLINE.UA.


Читайте також: Війна Тимошенко і Гройсмана: Україні загрожує небезпечний сценарій


"Минулі осінь і зима, хоча і характеризувалися "нависанням протесту", не привели до серйозних масових виступів. Але весна в Україні - час традиційного підвищення температури не тільки повітря, а й суспільства в цілому. Причин для цього вистачає, протидіяти їм можливо тільки раціональними кроками. Не виключено, що для парламентської коаліції будуть проведені радикальні реанімаційні заходи, і Верховна Рада продемонструє якийсь законотворчий прорив. Він, поза всяким сумнівом, необхідний в частині створення умов для малого і середнього бізнесу, адже по позиціях металургів і машинобудівників завдано серйозного удару. Втім, календарний план роботи парламенту не передбачає у слуг народу авралів", - йдеться в статті.


"Ситуацію може каталізувати і черговий транш від МВФ. Мільярд доларів для української економіки має скоріше символічне значення, але умови, які висуває Фонд, можуть бути розгорнуті проти уряду. Критика "диктату МВФ" - улюблена тема для Юлії Тимошенко, і лідер "Батьківщини" при цьому забуває, що під час перебування прем'єром вона хвацько підписувала меморандуми з Фондом. Юлія Володимирівна намагається знайти алгоритм, що дозволяє вийти на двухходовку дострокових виборів, перемогу в яких вона розглядає як аксіому. Якщо інформація про її другий за останнім часом візит за океан вірна, то Тимошенко прагне отримати "ярлик" на зміну влади в Україні, хоча подібні "дозволи" в Україні не спрацьовують", - підкреслив Магда.


Читайте також: Тимошенко дала цинічну обіцянку Донбасу і поїхала в США "за перевиборами"


"Саме Тимошенко зарекомендувала себе ще в лютому як локомотив атаки на уряд під "слушною" підставою для звільнення лише Володимира Гройсмана. Практично через місяць Кабміну доведеться тримати відповідь за рік своєї роботи, і за станом на сьогодні в його складі очікуються швидше кадрові зміни, ніж повнн перезавантаження. У прем'єра ще є час, щоб не тільки довести свою успішність, а й визначити кандидатури міністрів на заклання парламентаріям. Поки найбільш імовірним виглядає міністр інфраструктури Володимир Омелян, не виключено, що компанію йому складуть ще троє-п'ятеро колег", - резюмував політексперт .


Більше  читайте на ONLINE.UA: Привид "третього Майдану" і Путін, що б'є зсередини: Україну чекає тривожна весна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?