Україні нагадали головні умови членства в Євросоюзі
Категорія
Політика
Дата публікації

Україні нагадали головні умови членства в Євросоюзі

Україні нагадали головні умови членства в Євросоюзі
Джерело:  online.ua

Україна має право і може стати членом Євросоюзу, але якщо виконає головні умови для вступу. У Брюсселі не бачать можливості членства України в ЄС без їх виконання.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Високопоставлений європейський чиновник на умовах анонімності відповів на заклик українського лідера Володимира Зеленського надати Україні членство в ЄС без будь-яких умов. Він підкреслив, що зараз це питання не стоїть на порядку денному і Україні доведеться виконати угоду про асоціацію і провести необхідні реформи, які зазвичай передують процесу вступу в союз для будь-якої країни.

"Україна - європейська країна і в цій якості може стати членом ЄС. Але це не те, що стоїть на порядку денному прямо зараз. Сьогодні ми говоримо про виконання угоди, про проведення реформ, про речі, які зазвичай передують процесу вступу в союз", - прокоментували в Брюсселі шанси України на членство в ЄС.

Чиновник підкреслив, що просунутися в процесі євроатлантичної інтеграції України зможе тільки тоді, коли подолає конфлікт на сході країни і активно проведе реформи. При цьому, за його словами, Євросоюз готовий надавати Києву фінансову та економічну підтримку.

"Ми будемо і далі робити це, тому що бачимо в цьому єдино можливий шлях до того, щоб Україна була справді незалежною, суверенною країною", - сказав високопоставлений чиновник ЄС.

Вступ України в ЄС

Напередодні український глава Володимир Зеленський під час візиту до Франції оголосив, що запропонував державам Євросоюзу підписати декларацію про підтримку вступу України до лав спільноти. Він запропонував підписати документ країнам-учасникам Європейського Союзу, і, за словами Зеленського, кілька країн вже підписали цю декларацію.

Також відомо, що 19 квітня відбудеться засідання Ради міністрів ЄС, в якому візьме участь глава МЗС України Дмитро Кулеба. Однією з головних тем засідання стане обговорення російської агресії проти України. Питання про євроінтеграцію України в порядку денному не стоїть.

Українська влада при цьому закликає Брюссель надати Україні статус члена ЄС, так як від цього залежить безпеки всієї Європи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?