Україні порадили позбутися однієї ілюзії щодо війни з Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

Україні порадили позбутися однієї ілюзії щодо війни з Росією

Україні порадили позбутися однієї ілюзії щодо війни з Росією
Джерело:  online.ua

Україні варто позбутися ілюзії, що Європа допоможе протистояти агресії з боку Росії, і самій захищати свої національні інтереси.
Таку думку висловив політичний експерт Євген Магда в своїй статті для ONLINE.UA.
"Зближення України з Європейським Союзом у 2017 році може набути реальних форм, і мова не тільки про вірогідне надання нашій країні безвізового режиму. Ратифікація Угоди про асоціацію між Україною та ЄС в цьому контексті виглядає куди важливіше. Але живити надлишкові євроілюзії вкрай небезпечно: Євросоюз переживає глибоку кризу, кінцівка якої далеко за обрієм, і Києву необхідно дивитися на відносини з Брюсселем без рожевих окулярів", - вважає експерт.
За його словами, Україна має позбутися залишків ілюзій і вистояти в протистоянні з Росією, особливо не розраховуючи на допомогу ззовні.
"Основний ресурс посилення наших позицій - консолідація суспільства і здатність еліти сформувати ефективний алгоритм захисту національних інтересів", - зазначив Магда.
Читайте також: Повернення Донбасу і Криму: названий перший необхідний крок України
Він також вважає, що не варто розраховувати, що конфлікт на Донбасі буде врегульовано в 2017-му.
"Більш того - нас очікує, як мінімум, зміна складу Нормандської четвірки, адже Франсуа Олланд вже навесні покине свій пост. Припускати, що процес врегулювання отримає нову динаміку за нинішньої позиції Росії наївно, проте імітація триватиме, як і бойові дії низького ступеня інтенсивності. Україні ж необхідно надати своїм громадянам і світу Стратегію повернення Донбасу і Криму, без якої говорити про ефективну реінтеграцію тимчасово втрачених територій складно", - пише експерт.
Магда зазначив, що в 2017-му році Росія продовжить спроби вплинути на ситуацію в Україні.
"Кремлівський фактор в українській політиці навряд чи зникне, навіть якщо Володимир Путін перетвориться в цьому році з президента на національного лідера РФ з безстроковими і безмежними повноваженнями. Прагнення Росії змінити владу в Україні на більш лояльну для себе навряд чи зникне, куди ймовірніше інтенсифікація цих зусиль і розширення арсеналу засобів впливу на ситуацію. Одним з інструментів стане спроба провести дострокові парламентські вибори, які бачать бажаними для себе багато політичних сил в Україні - як представлені у Верховній Раді сьогодні, так і ті, що за її межами. Оскільки інтенсивність політичної турбулентності залишиться високою, популізм буде, як і раніше, найбільш поширеним способом боротьби за симпатії виборців", - додав він.
Більше читайте в статті Євгена Магди на ONLINE.UA: Путін хоче змінити владу в Києві, а Трампу потрібна унікальна пропозиція від України: прогноз на 2017 рік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?