Україні порадили, як домогтися більшого від Європи
Категорія
Політика
Дата публікації

Україні порадили, як домогтися більшого від Європи

Україні порадили, як домогтися більшого від Європи
Джерело:  online.ua

Українцям варто не лише стежити за тим, як  президент РФ Володимир Путін  грає на протиріччях Євросоюзу, але й самим намагатися діяти в подібному ключі, аби домагатися більших політичних та дипломатичних успіхів.


Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів Ілля Пономарьов, російський політик, екс-депутат Держдуми РФ, у 2014 році голосував проти анексії Криму.


«Перше: те, що Путін на цьому грає, не означає, що він це створив. В Україні взагалі схильні переоцінювати силу Кремля. Одна справа здатність грати на чужих протиріччях, а інше — їх створювати. Інша справа, що нічого не заважає Україні грати на протиріччях в ЄС», — запропонував він.


В якості прикладу Пономарьов поставив конкретне питання: чи зробили українські дипломати «хоч щось після Brexit..?».


На його думку, Україна могла б підіграти прихильникам подальшого посилення євроструктур і скористатися цим.


«Друге: європейці изнежились. Вони звикли жити в стабільному і спокійному світі. Вони сприймають велику кількість переваг, які їм дала глобалізація, як даність, яку у них вже не заберуть», — нагадав росіянин.


На його думку, в цій ситуації європейці починають звертати увагу на те, що «центри управління ЄС непрозорі, віддалені від громадян, які мають мало важелів впливу на цю незрозумілу бюрократію».


«Витівка зі загальноєвропейської Конституції провалилася. До цього всього треба додати міграційний криза і проблеми тероризму. Це хвороба, якою треба перехворіти. Європа просунулася на шляху євроінтеграції, тепер буде робити деякі кроки назад», — упевнений Пономарьов.


Крім того, він вважає, що «дезінтеграційні сили посиляться протягом наступних п'яти років, після цього маятник піде в іншу сторону».


Більше

читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Путін і хотів би піти, але боїться за своє життя — Ілля Пономарьов про страхи Кремля і силі України

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?