Україні поставили чіткі умови для виплати нового кредиту
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україні поставили чіткі умови для виплати нового кредиту

Україні поставили чіткі умови для виплати нового кредиту
Джерело:  interfax.com.ua

Україна повинна остаточно прийняти антіколомойський закон і змінити бюджет на 2020 рік, щоб отримати фінансову допомогу від МВФ. Про ці умови українському парламенту нагадав постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман в суботу, 4 квітня, передає ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За словами Люнгмана, МВФ вітає прийняття в першому читанні так званого антіколомойського закону щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності. Цей закон унеможливить повернення націоналізованого "ПриватБанку" олігарху Ігоря Коломойському.

"Ми вітаємо підтримку парламентом України в першому читанні законодавства, спрямованого на посилення основ реструктуризації банків, і очікуємо на його остаточне ухвалення. Ми також розраховуємо на прийняття змін до бюджету на 2020 рік, які допоможуть владі дати відповідь на надзвичайні виклики, які виникли внаслідок COVID -19", - нагадав Люнгман про умови МВФ для виплати першого траншу за новим кредитом.

Він також закликав Україну продовжити роботу зі Світовим банком щодо створення ефективного, прозорого і конкурентоспроможного ринку землі.

Варто нагадати про те, що для угоди про нову програму макрофінансової допомоги на 5,5 мільярда доларів МВФ вимагав виконати дві умови: прийняття закону про ринок землі і закону про ексвласників збанкрутілих банків.
 
30 березня Верховна Рада в першому читанні підтримала "антіколомойський" законопрокт №2571-д щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності. 31 березня Рада прийняла закон про обіг земель сільськогосподарського призначення. Однак, на сьогоднішній день відомо, що в законопроєкт про банки нардепи вже подали 5 тисяч поправок до другого читання, що може істотно затягнути його розгляд.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна отримала від МВФ позитивний сигнал і влада сподівається, що вже найближчим часом країна отримає перший транш. Також очікується фінансова допомога від Світового банку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?