Україні потрібно ополчення, але не те дурне, яке називає себе ДНР-ЛНР - розвідник
Категорія
Події
Дата публікації

Україні потрібно ополчення, але не те дурне, яке називає себе ДНР-ЛНР - розвідник

Україні потрібно ополчення, але не те дурне, яке називає себе ДНР-ЛНР - розвідник
Джерело:  online.ua

В Україні потрібно створити повноцінне громадянське ополчення і викладати ази військової підготовки, щоб в армії не витрачати час на навчання бійців елементарним речам.


Таку думку  в інтерв'ю ONLINE.UA висловив екс-розвідник, нині інструктор-волонтер бійців на Донбасі Олег Бондаренко (Птах).


«Колись у школах був такий предмет - ПВП (початкова військова підготовка, - ONLINE.UA). Це хороша штука, незважаючи на весь ідіотизм радянської системи в цілому. Але це працювало, тому що будь-який пацан, що прийшов в армію, знав, з якого кінця стріляє автомат, де у нього магазин, а де - мушка, цілик, прицільна планка, ствольна коробка або щось ще», - сказав Бондаренко.


«Знав, як це все чиститься-розбирається. Звикав до ваги автомата. Так що в армії вже не треба було витрачати на це час», - продовжив розвідник.


Читайте також:  На початку війни на Донбасі бійців доводилося змушувати стріляти - командувач сектора М


«Зараз цього немає, а може бути, є в якомусь спрощеному стані, не знаю. І це великий недолік. Уже третій рік все знають: йде війна. За цей час можна було б уже ввести екстрені курси для підготовки хоча б чоловічої частини населення. Щоб вони могли сформувати ополчення - в цьому випадку це слово правильне», - сказав Бондаренко.


«Не ось це безглузде ополчення, яке себе називає "ДНР-ЛНР"- це не ополчення, то бандити. А ось саме ополчення, громадянське ополчення в містах. З людей, які б знали, як це все робиться», - вважає розвідник.


Більше  читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Якщо в полон на Донбасі потрапляють снайпери або десантники, їх знищують на місці - український розвідник

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?