Україні пояснили, як не боятися зради з боку Європи
Категорія
Політика
Дата публікації

Україні пояснили, як не боятися зради з боку Європи

Україні пояснили, як не боятися зради з боку Європи
Джерело:  online.ua

Політичний експерт Євген Магда пояснив, чому не варто боятися здачі інтересів України і розповів, як вести себе Києву.


Про це йдеться в його статті на ONLINE.UA.


"Ланцюг подій в країнах Заходу змусив задуматися представників українського політикуму. Якщо розглядати ці події виключно в контексті конспірології, то Україні доведеться несолодко. Але куди ймовірніше інше: наша країна зараз отримує останнє попередження про необхідність зміни основи політики. Щось на зразок попереджувального пострілу в повітря", - йдеться в статті.


Читайте також: Трамп кидає виклик: Меркель і Олланд зробили спільну заяву


"Тим часом в Європі прозвучало чимало неприємних для України заяв. Однак абсолютизувати їх як істину в останній інстанції не варто, куди правильніше - шукати можливості для реагування. Наприклад, думка фаворита президентських перегонів у Франції Франсуа Фійона про те, що Україні і Грузії не місце в ЄС і НАТО, насправді, є відображенням досить стандартної позиції, поширеної в Старій Європі. Нічого дивного в цьому, як і в популярності Марін Ле Пен, немає - суспільство розвивається по спіралі, і на зміну мультикультуралізму приходить націоналізм того чи іншої ступеню респектабельності. Франція, до речі, не входить до переліку стратегічних партнерів України, і це, як мінімум, формальний привід не рефлексувати на потік передвиборних заяв її політиків", - зазначив Магда.


"У цьому питанні куди цікавіше для України виглядає зміна кандидата на пост канцлера від СДПН, де їм став недавній президент Європарламенту Мартін Шульц, здатний конкурувати з Ангелою Меркель поки за ступенем впізнаваності. Очевидно, що німецькі есдеки провели цю рокіровку, щоб вибити з рук чинного канцлера козир образу загальноєвропейської стабільності, адже Шульц - також відомий в масштабах континенту політик, і цю популярність в найближчі місяці він спробує конвертувати в популярність в Німеччині", - продовжив політичний експерт.


"Переобрання президентом ПАРЄ Педро Аграмунта, що оперативно задекларував своє прагнення повернути російську делегацію в Страсбург і готового для цього йти на різноманітні хитрощі, не повинно приводити у відчай. Його посада не дозволяє вирішити питання одноосібно. До того ж ПАРЄ не може приймати обов'язкові для виконання рішення, це - загальноєвропейський майданчик для обміну думками і з'ясування позицій. Визнати це голосно і публічно - означає применшити зусилля української делегації в боротьбі з російським впливом в ПАРЄ. Однак цей гамбіт, як і інші зовнішньополітичні маневри, можливо, має сенс здійснити поряд із зовнішньополітичним лікбезом для багатьох громадян України", - резюмував Євген Магда.


Більше  читайте в статті на ONLINE.UA: Контузило Трампом: Україні потрібно терміново позбуватися від наслідків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?