Україні вдалося зруйнувати міфи про Росію — професор нейропсихології Богдан Ткач
Категорія
Україна
Дата публікації

Україні вдалося зруйнувати міфи про Росію — професор нейропсихології Богдан Ткач

Україні вдалося зруйнувати міфи про Росію — професор нейропсихології Богдан Ткач
Джерело:  online.ua

Чому світ повірив у брехню Путіна про непереможність російсьої армії та як українцям вдалося зруйнувати найбільші міфи про Росію обговорювали доктор психології Василь Мосійчук, академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач в новому випуску циклу психологічних етерів «Свідомі про несвідоме».

Російський диктатор Володимир Путін, попри провал запланованого бліцкригу та усі ганебні поразки своєї армії на війні в Україні, не полишає ідею захопити нашу країну.

Доктор психології Василь Мосійчук нагадав, що раніше доволі часто лунав наратив пропаганди про тотальну окупацію нашої країни "за три дні".

В цю байку вірили й чомусь продовжують вірити росіяни, однак досі важко зрозуміти, як Кремлю вдалося переконати майже увесь світ у своїй фейковій "непереможності".

Читайте також: Інакшість формує тривогу: як тоталітарне суспільство утримує людей в страху

Росія не просто жила в самообмані, а й обманювала світ

За словами Богдана Ткача, офіційна Москва розпочала інформаційну війну проти України заздалегідь.

Вона почала переконувати міжнародну спільноту в тому, що Україна не зможе протриматися й декількох годин після повномасштабного наступу армії РФ.

Найгірше те, що в цей самообман Кремля повірили деякі європейські лідери, до прикладу, команда німецького канцлера Олафа Шольца.

На початку росіяни нам нав'язували модель свого світу і розгортання подій. Як все буде відбуватися, а також повторювали, що «України не буде за 3 години». До речі, в це увірували німці. Вони навіть з нашою делегацією не говорили. Казали: «Хлопці, про що з вами говорити, якщо через 3 години танки будуть у Києві і вас не існуватиме як держави?». Вони нам давали 3 години. Припускали, що максимум війна розтягнеться на 3 дні, — розповідає професор нейропсихології.

Як українцям за лічені тижні вдалося зруйнувати найбільші міфи про Росію

Потужний супротив українського народу став несподіванокою не лише для Путіна, а й для багатьох країн, які ніколи не сумнівалися в непереможності армії РФ.

Українці перекреслили усі сценарії країни-агресорки та нарешті розвіяли міфи про неї.

Росіяни не чекали, що люди, які розмовляють російською мовою, ходять в московську церкву, будуть їх нищити ефективно та із завзяттям. Тобто їхні прорахунки виявилися хибними і вони зрозуміли, що щось не так. Після цього у них виникла просто неймовірна істерія. Але на початку у росіян все-таки була велич, що вони – друга армія світу. Була велич від надуманої культури, від усього надуманого. Насправді це виявилося великими міфами, які ми зруйнували. Практично ми позбавили світ істерії від Росії. Адже всі її дійсно дуже боялися й були переконані, що вона має не лише суперзброю, але й супервоїнів, — пояснює Богдан Ткач.

Вам буде цікаво: Перевиховання монстра: чи можливо змусити росіян визнати свої злочини та помилки

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар

«Свідомі про несвідоме» — це цикл психологічних етерів за участі провідних спеціалістів з різних областей, від психології до міжнародної економіки. Учасники етерів беруть до обговорення актуальні проблеми, з якими стикаються українці під час війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?