Україні загрожує повномасштабна війна з РФ: у Порошенка повідомили тривожні новини
Категорія
Політика
Дата публікації

Україні загрожує повномасштабна війна з РФ: у Порошенка повідомили тривожні новини

Україні загрожує повномасштабна війна з РФ: у Порошенка повідомили тривожні новини
Джерело:  Укрінформ

Представниця Президента у Верховній Раді Ірина Луценко заявила, що Україні загрожує повномасштабна війна з Росією, яка почала серйозно нарощувати свої сили в окупованому Криму та біля кордонів. За її словами, РФ у кілька разів збільшила присутність своїх військових та збройної техніки на території півострова, порівняно з 2014 роком, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Укрінформ".

"Небезпека як ніколи реальна – Україна перебуває під загрозою повномасштабної війни з Російською Федерацією. У порівнянні з 2014 роком, кількість російських солдат в Криму збільшилася втричі, БТРів – у 5 разів, артилерії – в 10 разів, літаків і систем залпового вогню відповідно – у 5 і 10 разів", - розповіла Луценко.

Вона також підкреслила, що поблизу українсько-російського кордону розміщені близько 500 бойових літаків тактичної авіації, 340 вертольотів армійської авіації, 25 батальйонно-тактичних груп РФ, які здатні виконувати бойові завдання бомбардування української території.

Як повідомляв ONLINE.UA, українська делегація в Комітеті з безпеки на морі Міжнародної морської організації (ІМО) висловила категоричний протест Російській Федерації у зв’язку зі збройним нападом та захопленням у полон трьох українських військових катерів і членів їхніх екіпажів у районі Керченської протоки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?