Україні запропонували кардинальний спосіб розібратися з маріонетками Кремля на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

Україні запропонували кардинальний спосіб розібратися з маріонетками Кремля на Донбасі

Україні запропонували кардинальний спосіб розібратися з маріонетками Кремля на Донбасі
Джерело:  online.ua

Щоб покласти край енергетичній залежності від маріонеток Кремля на Донбасі, українська влада повинна чітко визначити статус окупованих територій.
Таку думку в інтерв'ю ONLINE.UA висловив президент Центру глобалістики "Стратегія ХХ" Михайло Гончар.
"ВР має прийняти закон, яким чітко визначить, що неконтрольовані території є саме окупованими. Далі з’явиться можливість визначити механізми співіснування з ОРДЛО, де не буде місця бізнесу на війні та збереженню енергетичної залежності від кремлівських маріонеток. Тоді питання блокади в суспільстві буде знято, бо зрозуміло, які відносини припустимі, а які — ні. Урядовцям потрібно не збурювати суспільство заявами і діями на користь зарубіжних гібридних шанувальників Мінської безальтернативи, а зробити спільно з парламентарями свою роботу — визначити статус окупованих територій у відповідності з логікою війни. Якщо матимемо чітку позицію влади, питання розблокування теж вирішилося б автоматично", - сказав він.
Читайте також: В Україні пояснили, як не грати на руку Росії
Експерт зазначив, що бойовики можуть також заблокувати поставки вугілля, якщо отримають відповідний наказ з Кремля.
"Інша річ, що зараз намагаються виставити ворогами народу блокувальників, але забувають про те, що маріонеткові режими точно так само можуть заблокувати постачання вугілля. Вони ж так робили в 2015 та 2016 роках. Як тільки вони отримають вказівку з Москви — вони так і зроблять. Зберігаючи антрацитову залежність, влада зберігає важіль впливу на себе з боку агресора, більш того, сприяє йому, розбурхуючи суспільство, яке вже зневірилось у владі й ідентифікує її як черговий клептократичний режим, який різниться з попереднім кращим знанням англійської мови", - вважає Гончар.
Більше  читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Влада не приймає ключове рішення по Донбасу, перемагає Ахметов - експерт про вугілля і блокаду ОРДЛО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?