Україні запропонували цікавий спосіб завершити революцію, яка почалася на Майдані
Категорія
Культура
Дата публікації

Україні запропонували цікавий спосіб завершити революцію, яка почалася на Майдані

Україні запропонували цікавий спосіб завершити революцію, яка почалася на Майдані
Джерело:  online.ua

Українські виборці не повинні голосувати за бізнесменів для того, щоб Революція Гідності принесла свої результати.
Таку думку висловив відомий політтехнолог Сергій Гайдай в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Революція для чого відбувається? Щоб поміняти еліту і політичний лад... І що - у нас змінилася еліта? Ні", - підкреслив він.
За словами експерта, 25 років в Україні створювалася система, головний постулат якої такий: влада створена для того, щоб використовувати ресурси країни для особистого збагачення.
"Революція почалася, але не закінчилася, тому що вона не виконала свою функцію, не змінила еліту. І уклад залишився колишній - при владі олігархічні клани. Тому не може бути ніяких розчарувань, ми як суспільство ще свою роботу не зробили. Інша справа, що ми чітко зрозуміли - у кожної революції є своя ціна. Майдан-2013, на відміну від Майдану-2004, говорить: "Хлопці! Втрачатимете життя і території!" І тому тим, хто хоче цю революцію продовжити і завершити, потрібно серйозно подумати, як це зробити з найменшими втратами", - зазначив Гайдай.

Читайте також: Ющенко висловився про те, хто переміг на Майдані: опубліковано відео
Політтехнолог зазначив, що в найближчі роки не вийде "виховати" нормального усвідомленого українського виборця, який не вибиратиме політиків, яким влада потрібна для створення власного благополуччя.
За словами Гайдая, до українських виборців має прийти розуміння, що Україні сьогодні прописана "права політика", тобто капіталізм.
"Ми вже давно в цьому світі живемо, щоб розуміти: соціалізм, ліваки - це завжди бідність. І світова історія говорить, як тільки соціалісти, соціал-демократи, лейбористи приходять до влади - країна бідніє, падає її економіка, а нам зараз дуже потрібна багата країна. Але в країні немає критичної маси виборців, які б розуміли - при владі не місце користолюбцям, там повинні бути політики виключно з правими поглядами. І якщо люди цього не розуміють, цю думку їм можна нав'язати ззовні", - підкреслив він.
Експерт переконаний, що будь-якій людині, що має бізнес-активи - хороша вона чи погана - у владі робити нічого.
Читайте також: Третя річниця перших смертей на Майдані: з'явилося дуже показове відео
"Тому у владі повинні бути тільки чисті політики - і неважливо, як вони виглядають, що говорять, головне, щоб там були люди, основна мета яких - змінити світ. І - дуже важливо - ці люди повинні будувати заможне суспільство, тому що в багатому суспільстві і бабусі, і пенсіонери, і безробітні теж стають забезпеченими. Ось якщо ввести цей критерій і вийти з ним на вибори, то в України з'явиться шанс", - підсумував Гайдай.
Подробиці читайте в інтер в'ю на ONLINE.UA: Є лише один спосіб завершити революцію в Україні - політтехнолог Гайдай

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?