Українка Онопрієнко завоювала "бронзу" на Чемпіонаті світу з художньої гімнастики
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українка Онопрієнко завоювала "бронзу" на Чемпіонаті світу з художньої гімнастики

Українка Онопрієнко завоювала "бронзу" на Чемпіонаті світу з художньої гімнастики
Джерело:  online.ua

Українка Вікторія Онопрієнко завоювала бронзову медаль у вправах з булавою на Чемпіонаті світу з художньої гімнастики у Валенсії. 

Джерело: Українська Федерація гімнастики

Онопрієнко завоювала бронзову медаль на ЧС-2023

Україна 24 серпня здобула першу за чотири роки медаль на чемпіонаті світу з художньої гімнастики. Вікторія Онопрієнко виборола "бронзу" у фіналі ЧС-2023 вправ з булавами.

Чемпіонат світу-2023 з художньої гімнастики проходить в іспанській Валенсії. Окрім нагород турніру, гімнастки змагаються для своїх країн за неіменні олімпійські ліцензії на Ігри-2024.

Україна на турнірі представлена двома спортсменками: Вікторією Онопрієнко та Поліною Карікою. За підсумками кваліфікаційних виступів Онопрієнко вийшла до фіналів вправ з булавами та у багатоборстві, здобувши для України путівку на Олімпіаду-2024.

Україна здобула першу ліцензію на Олімпіаду-2024 в художній гімнастиці

Це стало можливо завдяки виступу Вікторії Онопрієнко на Чемпіонаті світу-2023.

Особисті кваліфікаційні старти завершувалися 24 серпня вправами з булавами та стрічкою. Та давали спортсменкам можливість вибороти одразу дві олімпійські ліцензії до Парижа-2024.

У вправах з булавами Україна пройшла до свого першого індивідуального фіналу ЧС-2023. Вікторія Онопрієнко з доробком у 33.350 бала посіла третє місце в заліку та потрапила до вісімки фіналісток, у той час як Поліна Каріка показала 30-й найкращий результат.

За підсумками багатоборства Вікторія Онопрієнко набрала сумарні 96.800 бала. Цього вистачило як для потрапляння до вісімнадцятки фіналісток особистого багатоборства, так і для здобуття однієї з 14 ліцензій на Олімпіаду-2024 — першої для України в цьому виді спорту!

Ліцензія, здобута Україною на ЧС-2023, стане єдиною у багатоборстві. На чемпіонаті Європи-2024 українські художні гімнастки вже не зможуть боротися за квоти у багатоборстві.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?