Українська армія перевищує всі стандарти НАТО – депутат Європарламенту
Категорія
Україна
Дата публікації

Українська армія перевищує всі стандарти НАТО – депутат Європарламенту

Українська армія перевищує всі стандарти НАТО – депутат Європарламенту
Джерело:  online.ua

Українська армія, яка за минулий рік стала найбільшою силою в Європі, вже перевищує всі стандарти НАТО.

Джерело: депутат Європейського парламенту від Литви Андрюс Кубілюс

Українська армія перевищує всі стандарти НАТО

Я вважаю, що Україна перевищує всі стандарти НАТО. Ви довели за минулий рік, що українська військова сила за допомогою західного озброєння є найбільшою силою на всьому демократичному європейському континенті, – заявив він.

За його словами, зараз вже постає питання не про те, чи відповідає Україна стандартам НАТО, а чи відповідають стандарту, який показує Україна, інші країни блоку.

Для нас абсолютно зрозуміло, що не тільки для України потрібно, щоб вона стала членом НАТО, для того, щоб отримала гарантії безпеки, але й для самого блоку дуже потрібно, щоб Україна якнайшвидше стала членом альянсу. Тому що ваш досвід і військова сила допомогла б стати НАТО сильнішим, – додав Кубілюс.

Країни Північної Європи підтримали вступ України в Євросоюзі та НАТО

У документі, який підписали лідери країн Північної Європи, зазначається, що майбутнє України — у євроатлантичній родині. Зокрема, Євросоюз уже надав Україні статусу країни-кандидата.

Країни Північної Європи — члени ЄС рішуче підтримуватимуть Україну в її зусиллях щодо реалізації процесу реформування та у виконанні вимог, необхідних для якнайшвидшого початку переговорів про вступ, а також очікують на звіт Єврокомісії до кінця 2023 року, — сказано в заяві.

При цьому лідери п’яти країн запевнили, що продовжать працювати над підтримкою високого рівня цивільної допомоги Україні, у тому числі через механізми Євросоюзу.

У документі нагадали, що союзники погодилися ухвалити Україну в НАТО на саміті у Бухаресті у 2008 році. Також наша країна подала заяву на прискорене членство в Альянсі у 2022 році.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?