Українська драма "Пульс" отримала дві нагороди на престижному кінофестивалі
Категорія
Культура
Дата публікації

Українська драма "Пульс" отримала дві нагороди на престижному кінофестивалі

Українська драма "Пульс" отримала дві нагороди на престижному кінофестивалі
Джерело:  online.ua

Фільм режисера Сергія Чеботаренка «Пульс» переміг у двох номінаціях на Міжнародному кінофестивалі Richmond International Film Festival. Захід пройшов у США у період з 7 по 12 вересня у місті Річмонд. Окрім української стрічки журі фестивалю проглянуло ще 150 стрічок із 35 країн зі всього світу.

Джерело: сайт Richmond International Film Festival 

Прем’єра стрічки, яка вже встигла завоювати чимало нагород, відбулась у липні цього року. Серед нагород - : "Найкращий фільм" та "Найкращий режисер" на кінофестивалі FLIC (США, Полсон), де і відбулась світова прем'єра фільму, а також Jury Award на Nice International Film Festival (Франція).

Зазначимо, «Пульс» — чи не перша в нашій країні у своєму жанрі повнометражна спортивна драма, заснована на реальній історії української легкоатлетки, Паралімпійської чемпіонки 2008 року, п'ятикратної срібної та бронзової призерки літніх Паралімпійських ігор 2008, 2012 і 2016 років — Оксани Ботурчук.

Режисером картини став Сергій Чеботаренко, український кінорежисер, автор низки рекламних роликів зокрема для Volkswagen, Lenovo й Elle.

Кінофестивальна міжнародна прем'єра стрічки відбулася 29 січня 2021 року на американському Flathead Lake International Cinemafest.

На Richmond International Film Festival стрічка "Пульс" була представлена у двох номінаціях — Найкращий фільм та Найкраща акторка (виконавиця головної ролі Наталя Бабенко), тож український фільм в обох із них виборов перше місце.

Синопсис

Юна українська легкоатлетка живе в малесенькому містечку та має велику мрію — потрапити на Олімпійські ігри. Її спортивна кар'єра тільки починається, та вона демонструє хороші результати. Але внаслідок жахливої автомобільної аварії дівчина зазнає важких травм і майже втрачає зір. Здається, що тепер Оксана не має шансів не тільки на омріяні Олімпійські ігри, але й на нормальне життя. Проте вона не збирається здаватися та прагне довести: на шляху до справжньої мрії не існує перешкод.

Ще одне українське кіно

Нагадаємо, днями в українських Карпатах завершився процес зйомок картини режисерки Анни Маліжевської "Заморожене добро". Проєкт створюється за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

"Заморожене добро" – це історія, що розвивається між двома кордонами, українським та польським. Міхал – батько-одинак і далекобійник. Коли він у дорозі, його доньку доглядає українська жінка. Та її раптова смерть відправляє Міхала у несподівану подорож, під час якої він дізнається, що таке батьківство та що є найголовнішим у житті” – йдеться у повідомленні агентства.

Всесвітньовідома Warner Bros. Pictures стане дистибютором фільму. За попередньою інформацією, кінокартина має з’явитися на широкому екрані у наступному році.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?