Українська газета кілька років називала Донбас Росією: скандальні фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Українська газета кілька років називала Донбас Росією: скандальні фото

Українська газета кілька років називала Донбас Росією: скандальні фото
Джерело:  kramatorsk.info

12 квітня голова Донецької обласної організації ВО «Свобода» Сергій Корнієнко подав до Краматорського міського суду позовну заяву від приватної особи щодо газети «Вісник НКМЗ» через публікації щодо  окупованого Донбасу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  kramatorsk.info.
Приводом до подачі позову стала низка публікацій за 2014-2016 роки в газеті АТ «Новокраматорський машинобудівний завод» і випускається шеф-редактором Валентиною Зоріною: «Що там, за Рубіконом?» - №17 від 16.05.2014 р, «За сім років до ювілею»- №33 від 12.09.2014 р, «За стандартами фронтового тилу» - №19 від 22.05.2015 р, «У нас немає іншого шляху»- №1 від 15.01.2016 р, «Має бути важка робота», «Лимон, часник і таміфлю» - №2 від 22.01.2016 року.


У позові наведені такі цитати з газети:
- «Об'єктивно єдина Україна померла ... Її спалили в одеському Будинку профспілок, розстріляли разом з Юлією Ізотовою, Віктором Воликом та іншими мирними жителями в Краматорську, Слов'янську та Маріуполі»;
- «паливом для багаття під єдиною Україною стали брехня і лицемірство тих, хто прийшовши до влади, вважає своїм обов'язком поставити на коліна Південний Схід і заявити, що «вішати цих мразей ми будемо потім», маючи на увазі, що до цієї категорії відносяться і ті, хто зараз з піною у рота захищає фашизм».
У ксерокопіях статей, доданих Сергієм Корнієнко до позовної заяви, також помітні такі фрази:
- «Про те, що потрібно зупинити безглузду війну з власним народом і вирішувати проблеми політичним шляхом, влада України вмовляє вже не тільки Росію, а й Сполучені Штати. Але поки ми бачимо лише розмахування іржавим мечем і чуємо дивні заяви про претензії до Росії по оплаті руйнувань на Донбасі»;
- «нинішній травень порадував росіян двотижневими весняними канікулами, тому будемо сподіватися, що вийшовши на роботу з новими силами, партнери порадують нас оплатою відправленої їм продукції»;
- «Донбас - це південь Росії»;
- «Донбас - серце Росії».


Поширену в заводській газеті інформацію позивач Корнієнко визнав недостовірною.
«Зазначена недостовірна інформація була вигадкою відповідача, метою якого були підрив авторитету державних органів, поширення в масах негативного ставлення до нового керівництва України, а також націлена на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності позивача», - написав позивач.
У позові Корнієнко послався на Конституцію України, Закон «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», Конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод, Цивільний процесуальний кодекс України, Закон України «Про інформацію».
Згідно ст.28 останнього з наведених документів, «інформація не може бути використана для закликів до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України, пропаганди війни, насильства, жорстокості, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, замаху на права і свободи людини».
Сергій Корнієнко просить суд визнати інформацію, опубліковану у «Віснику НКМЗ», недостовірною, такою, що порушує права і свободи його як громадянина України і шляхом публікації в даній газеті спростування принести йому публічні вибачення.
Нагадаємо,  російський громадський і політичний діяч Олексій Навальний заявив, що подасть до суду на російських журналістів за неправдивий фільм про нього, показаний Дмитром Кисельовим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?