Українська інформаційна політика на Донбасі безпорадна - Рудницька
Категорія
Події
Дата публікації

Українська інформаційна політика на Донбасі безпорадна - Рудницька

Українська інформаційна політика на Донбасі безпорадна - Рудницька
Джерело:  online.ua

Українська інформаційна політика на Донбасі занадто слабка, щоб зробити українців, що живуть поряд та безпосередньо у зоні АТО, патріотично налаштованими.

Таку заяву в ефірі програми Руденко ONLINE.UA зробила радник міністра культури, співачка Анжеліка Рудницька.

Читайте також: Турчинов: незабаром українське радіо та телеканали "прорвуться" на окуповані території

"Українська політика достатньо слабка у порівнянні із російською. Вона безпорадна, безхребетна, зрадоманська, вона не дає ніяких позитивних поштовхів, а дискурс у нас - "всьо пропало, ми ні на що нездатні" і це найжахливіше, як на мене", - вважає Рудницька.

Проте співачка впевнена, що поступово східна частина України, особливо Слобожанщина, що історично простягається на територію Луганської області, стає патріотичною.

"Схід надвзичайно патріотичний. На Донетчині я зустрічаю багато людей, патріотично налаштованих. Навіть російськомовні, ті, які не хочуть нормально вивчити українську і не розуміють важливості її досконалого знання, вони все одно патріотичні, вони не готові бути не українськими", - зазначила Рудницька.

На думку співачки, щоб примирити українців з Донбасу з мешканцями інших територій, необхідно вести з ними діалог та показувати, що Україною треба пишатись.

"Як примирити українців? Говорити. Говорити відверто про проблеми, пояснювати, що ми однакові, що у нас однакові проблеми і тільки ми їх можемо вирішувати", - вважає Рудницька.

"Треба їх залюблювати, вчити. Люди повинні пишатись країною, люди повинні бачити, що відбувається хорошого у ній", - додала співачка.

Як повідомляв ONLINE.UA, український письменник Василь Шкляр заявив, що Донбас та Крим ніколи ментально не належали Україні, а люди, що живуть там, раді, що перебувають у російському просторі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?