Українська мова рятує життя на війні: з'явилося потужне відео про АТО
Категорія
Культура
Дата публікації

Українська мова рятує життя на війні: з'явилося потужне відео про АТО

Українська мова рятує життя на війні: з'явилося потужне відео про АТО
Джерело:  online.ua

Всеукраїнський проект "Переходь на українську", створений з метою популяризації української мови в суспільстві, випустив новий соціальний ролик до Дня української писемності та мови.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео в YouTube.
Новий ролик називається "Свої". Історія, яка лягла в основу цього ролика, трапилася з бійцем батальйону "Артемівськ" навесні 2015 року, відзначають автори відео.
У ролику знімалися бійці Українського легіону Скіф, Мафія, МАЗ і Трубач.
У ролику показані військові, які не знають, як відрізнити своїх побратимів від бойовиків ДНР і ЛНР.
"Хоч би нас свої не вбили", - говорять один одному бійці, які крадуться в хащах.
"Говорять українською. Це свої", - говорять один одному хлопці, які причаїлися зі зброєю в засідці і міркували, чи стріляти в тих, хто проходить повз.


Нагадаємо, що День української писемності та мови встановив президент України Леонід Кучма указом №1241/97 від 6 листопада 1997 року. Згідно з цим указом, святкування Дня української писемності та мови щорічно відбувається 9 листопада в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в мережі набрало популярність яскраве відео, зняте з безпілотника, на кадрах якого показана робота української артилерії по позиціях сепаратистів на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?