Українська режисерка отримала престижну нагороду за фільм про життя на Донбасі
Категорія
Культура
Дата публікації

Українська режисерка отримала престижну нагороду за фільм про життя на Донбасі

Українська режисерка отримала престижну нагороду за фільм про життя на Донбасі
Джерело:  online.ua

Українська режисерка Ірина Цілик стала тріумфатором найпрестижнішого американського кінофестивалю Sundance. Її документальний фільм "Земля блакитна, як апельсин" про життя на Донбасі переміг в категорії "Краща режисура" Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку режисера в Facebook.

Фільм Ірини Цілик розповідає про сім'ю, яка живе в "червоній зоні" Донбасу. Головними героями стрічки є Анна та її четверо дітей, які розповідають про щоденні проблеми в прифронтовій зоні, де вже шостий рік йде війна.

Картина "Земля блакитна, як апельсин" створена компанією "Альбатрос Коммунікос Україна" в копродукції з Литвою за підтримки Держкіно. Державна фінансова підтримка проекту становить 100% - понад 12,5 млн гривень.

Слід зазначити, що кінофестиваль Sundance - національний американський кінофестиваль незалежного кіно. У 2020 році він проходить з 23 січня по 2 лютого. Фестиваль вважається найпрестижнішим в світі незалежного і документального кіно.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український фільм Дмитра Томашпільського "Сторонній"/"Stranger"переміг в номінації SCI-FI (фантастика) на міжнародному кінофестивалі Bloodstained Indie Film Festival, який відбувся в Токіо. Стрічка українського режисера обійшла в номінації 15 фільмів з США, Японії, Канади, Франції, Швеції, Великої Британії та інших країн світу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?