Українська розвідка дізналася про новий план Путіна щодо Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Українська розвідка дізналася про новий план Путіна щодо Донбасу

Українська розвідка дізналася про новий план Путіна щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

10 листопада міжнародну спільноту приголомшила неочікувана новина — офіційно стало відомо, що російський глава Володимир Путін вирішив екстрено розгорнути "миротворчий контингент" на території Нагірного Карабаху. Як уже згадувалося раніше, це сталося зразу ж після того, як вірменський лідер Нікол Пашинян заявив, що підписав з президентами Росії і Азербайджану документ про припинення війни в Нагірному Карабасі з 01:00 10 листопада. Уже 13 листопада Міністерство оборони із посиланням на інформацію, отриману в Головному управлінні розвідки, розповіло, що команда Володимира Путіна на окупованому Донбасі вербує людей для відправлення в Нагірний Карабах у якості так званих "миротворців". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Міноборони.

"На тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях здійснюється вербування осіб з російським громадянством з метою комплектування так званих "миротворчих" підрозділів для виконання завдань у Нагірному Карабасі", — йдеться в повідомленні оборонного відомства.

Згідно з останніми даними української розвідки, наявність російського паспорту є обов’язковою умовою проходження військової служби у з’єднаннях і частинах першого та другого армійських корпусів російсько-окупаційних військ на Донбасі.

"Процес оформлення військовослужбовцями паспортів громадян РФ тримається російським командуванням на особливому контролі", — наголошують представники Міноборони України.

Окрім того, у відомстві повідомили, що зараз відбувається на Донбасі. Вказано, що протягом 12 листопада з боку проросійських сил були зафіксовані 4 випадки порушення режиму припинення вогню. Уже 13 листопада, станом на 12:00, путінські бойовики здійснили дві вогневі провокації. Використовуючи міномети калібру 82 мм, противник обстріляв наші позиції поблизу Кам’янки. А в районі Водяного застосував автоматичний станковий гранатомет.

"Усі зазначені обстріли, як минулої, так і поточної доби, мали провокативний характер, тому вогонь у відповідь не відкривався. Бойових втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає", — сказано в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в команді Зеленського заявили про величезну помилку у переговорах з Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?