Українська тенісистка Костюк здобула вольову перемогу над росіянкою в Australian Open
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українська тенісистка Костюк здобула вольову перемогу над росіянкою в Australian Open

Марта Костюк

Українська тенісистка Марта Костюк (№37 WTA) пробилася до четвертого кола Australian Open-2024.

Українська тенісистка Костюк здобула вольову перемогу над росіянкою в Australian Open

У матчі третього раунду 21-річна уродженка Києва у вольовому стилі обіграла росіянку Еліну Аванесян (№74 WTA), яка через повномасштабне військове вторгнення РФ до України допущена до змагань лише в нейтральному статусі.

Напружений поєдинок тривав 2 години 33 хвилини і завершився перемогою представниці України з рахунком 2:6, 6:4, 6:4.

За всю гру Костюк виконала 6 подач навиліт і припустилася 5 подвійних помилок. Це була перша особиста зустріч тенісисток.

Марта вперше в кар'єрі вийшла до четвертого кола австралійського мейджора. Раніше вона тричі зупинялася у третьому раунді змагань у Мельбурні (2018, 2022, 2023).

Костюк лише вдруге зіграє в 1/8 фіналу турніру серії Grand Slam. Вперше подібне ставалося 2021 року, коли вона програла польці Ізі Свьонтек у 4-му раунді Roland Garros.

За вихід до чвертьфіналу Костюк позмагається з переможницею матчу між "нейтральною" росіянкою Марією Тимофєєвою та Беатріс Хаддад Майєю з Бразилії.

Зазначимо, що до 1/8 фіналу фіналу Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу також можуть пробитися Еліна Світоліна та Даяна Ястремська, які свої матчі третього кола проведуть у ніч проти 20 січня.

Раніше повідомлялося, що Леся Цуренко не зуміла дістатися 1/8 фіналу Australian Open, без шансів програвши другій ракетці світу білорусці Аріні Соболенко, яка є чинною чемпіонкою цих змагань.

Основна сітка Australian Open-2024 триватиме до 28 січня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?