Українська влада нарешті відреагувала на нахабний візит Путіна в окупований Крим
Категорія
Україна
Дата публікації

Українська влада нарешті відреагувала на нахабний візит Путіна в окупований Крим

Українська влада нарешті відреагувала на нахабний візит Путіна в окупований Крим
Джерело:  online.ua

МЗС України висловлює рішучий протест у зв’язку із неузгодженим візитом очільника Кремля Володимира Путіна до тимчасово окупованого Росією Криму. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

"МЗС України висловлює рішучий протест у зв’язку із неузгодженим візитом президента Російської Федерації В.Путіна до тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим та відкриттям руху по залізничній частині так званого "Кримського мосту" через Керченську протоку, який російська сторона побудувала без згоди України і з грубим порушенням норм міжнародного права, в тому числі Конвенції ООН з морського права", - сказано в повідомленні.

У відомстві підкреслили, що ні поїздки російських посадовців до Криму, ні будівництво мосту, як і будь-які інші дії окупаційної адміністрації, жодним чином не можуть змінити закріплений у Конституції України статус Автономної Республіки Крим і міста Севастополь як невід’ємної частини території України в її міжнародно визнаних кордонах. Також зазначається, що російській стороні передано відповідну ноту протесту.

Як відомо, 23 грудня очільник Кремля Володимир Путін запустив рух поїздів по мосту через Керченську протоку. На рейковому автобусі Путін проїхав із окупованої Керчі до російської станції Тамань.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, прем’єр РФ Дмитро Медведєв заявив, що К ремль абсолютно готовий скасувати на двосторонній основі санкції щодо України, якщо з боку Києва буде така ініціатива.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?