Українська влада пішла проти Держдепу США - погрози не подіяли
Категорія
Політика
Дата публікації

Українська влада пішла проти Держдепу США - погрози не подіяли

Українська влада пішла проти Держдепу США - погрози не подіяли
Джерело:  online.ua

Нещодавно стало відомо, що офіційний Київ почав отримувати сигнали від американської влади про те, що останні заяви впливових політиків України є украй небезпечними. Саме так Держдеп США відреагував на закиди глави держави Володимира Зеленського щодо Джо Байдена та Петра Порошенка, які там розцінили як спробу вплинути на президентські передвиборчі перегони. Офіційний Вашингтон закликав Офіс президента схаменутися, однак ці заклики були проігноровані. 21 травня суддя Печерського суду столиці Сергій Вовк зобов’язав Офіс генпрокурора розпочати справу щодо втручання колишнього віце-президента США Джо Байдена у діяльність ексгенпрокурора України Віктора Шокіна. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на рішення суду.

"Зобов’язати компетентну особу…Офісу генерального прокурора внести у Єдиному реєстрі досудових розслідувань…відомості про втручання у діяльність колишнього генерального прокурора України ОСОБА_1 - саме громадянина Сполучених Штатів Америки ОСОБА_5, колишнього віце-президента США", - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, відомості в ЄРДР мають внести за ознаками злочину за ч.2 ст.343 КПК України (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу). Номер кримінального провадження 62020000000000236 від 24.02.2020 року. Сказано, що ухвала судді оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, що скандал розгорівся, коли 19 травня народний депутат Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про вплив ексвіцепрезидента США Джозефа Байдена на п'ятого президента України Петра Порошенка. Деркач стверджує, що записи він отримав від журналістів-розслідувачів, а сам запис розмов нібито робив особисто Порошенко. У Порошенка "плівки" назвали спробою вплинути на ставлення США до України.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA,  Петро Порошенко назвав дані записи фейком  і звинуватив в організації провокації одіозного олігарха Ігоря Коломойського, Офіс Володимира Зеленського та Кремль.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?