Українське командування пригрозило ворогу щодо війни на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Українське командування пригрозило ворогу щодо війни на Донбасі

Українське командування пригрозило ворогу щодо війни на Донбасі
Джерело:  online.ua

Підрозділи ЗСУ готові давати відсіч ворогу на Донбасі, навіть коли той користується безпілотними апаратами. Українське командування стверджує, що наразі бійці проходять масштабну підготовку для цього. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву командувача об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва.

За його словами, перш за все військовослужбовці тренуються виявляти БПЛА у небі та знищувати їх одразу після цього.

"Безпілотні літальні апарати в навчальних цілях підіймаються в небо декілька разів на тиждень, і вдень, і вночі. Така інтенсивність обумовлена необхідністю вдосконалення навичок з прикриття критичних об’єктів військової та цивільної інфраструктури від дій малих безпілотних літальних апаратів та постійного підтримання вишколу воїнів-зенітників", - пояснив Наєв.

Він звернув увагу на хибну думку експертів щодо нібито безплідної боротьби із ворожими безпілотниками.

"Якщо в підрозділі методично грамотно організовано певну роботу й добре підготовлений особовий склад, знищити навіть таку малорозмірну ціль абсолютно реально. Запорукою цього, є чіткий розподіл між наявними силами та засобами, що призначені для боротьби з БПЛА. За цих умов — час від візуального виявлення ворожого безпілотника, визначення параметрів його руху до вогневого ураження цілі наявними засобами є мінімальним", - підкреслив командувач.

Він додав, усе залежить від умов, вони впливають на ракети протиповітряної оборони та можуть зробити недоцільним чи неможливим їх використання.

"Українські військовослужбовці впевнено демонструють, що здатні не допустити терористичні атаки на важливі об'єкти та знаходяться у повній бойовій готовності збивати ворожі БПЛА", - попередив ворога Наєв.

Як повідомляв ONLINE.UA, головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак поділився з українськими громадянами важливою новиною — він наголосив, що у довгостроковій перспективі в нашій країні повинна бути вибудована така система, щоб кожен громадянин міг у разі потреби захистити свій дім і свою країну, а також надати першу медичну допомогу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?