Українське місто стало найспекотнішим в Європі
Категорія
Україна
Дата публікації

Українське місто стало найспекотнішим в Європі

Українське місто стало найспекотнішим в Європі
Джерело:  online.ua

Українське місто Канів, де похований всесвітньо відомий український поет і художник Тарас Шевченко, стало найспекотнішим містом в Європі. Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань, передає ONLINE.UA.

"Розпеченим повітрям з Африки накрило Черкащину. А в Лондоні, Парижі всього лише 19-21 градусів вище нуля", – зазначив він, додавши, що повітря в місті прогрілося до +35,8 градусів за Цельсієм.

Містяни також діляться своїми враженнями від пекельної спеки в місті.

"Вчора ввечері, близько 19:00, панелі приладів в автомобілі показували 35 градусів. Подумав, що машина нагрілася так за час простою. Виходить, температура дійсно зашкалювала", – написав у коментарі житель Черкас Артем Фіалковський.

Варто зазначити, що за даними синоптиків 14 серпня ряд західних областей накриє негода. При цьому останній літній місяць цього року хоч і тепліший, ніж зазвичай на 1,5-2 градуси, температурних рекордів не очікується, а опадів випаде менше за норму – такою був прогноз погоди від синоптиків.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що відомий український гурт "Піккардійська Терція" до дня народження українського поета Тараса Шевченко  записали нову проникливу пісню на слова Кобзаря.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?