Українське посольство в Лівії потрапило під обстріл: з'явилися фото
Категорія
Події
Дата публікації

Українське посольство в Лівії потрапило під обстріл: з'явилися фото

Українське посольство в Лівії потрапило під обстріл: з'явилися фото
Джерело:  interfax.com.ua

Будівлю посольства України в столиці Лівії Тріполі зачепило в результаті обстрілу.


Про це заявив посол України в Лівії Микола Нагорний, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".


Дипломат припустив, що в будівлю потрапив мінометний або зенітний снаряд, а також нагадав, що в зв'язку із загостренням ситуації в Тріполі посольство України в Лівії в лютому 2015 року тимчасово перенесли в Туніс.


Читайте також: У Сирії атакували посольство Росії: стали відомі деталі


"Я б не сказав, що ці атаки були здійснені спеціально з боку екстремістів. Це випадкових вибух, який стався під час подій останнього загострення в Тріполі, коли місцеві збройні угруповання розбиралися між собою з використанням танків, артилерії, та іншого озброєння. Крім того, що були завдані матеріальні збитки, людських жертв - немає", - підкреслив Нагорний.


"Це не перший раз, коли таке відбувається. З 2011 року, коли почалися події, у нас вже було кілька сумних інцидентів. На щастя без людських жертв або поранень. За весь час у нас було переможено кілька автомобілів, так би мовити, випадковими кулями" , - продовжив він.


"По відношенню до України будь-яких терористичних або недружніх актів в Лівії не було. І сумніваюся, що будуть, тому що лівійці аж до цього часу зберігають дружнє ставлення до України", - додав дипломат.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в Сирії атакували посольство Росії.







Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?