Українські дипломати пояснили істотне скорочення фіндопомоги США в 2018 році
Категорія
Політика
Дата публікації

Українські дипломати пояснили істотне скорочення фіндопомоги США в 2018 році

Українські дипломати пояснили істотне скорочення фіндопомоги США в 2018 році
Джерело:  online.ua

У 2018 році США скоротять фінансову допомогу України на 68,8%  в зв'язку з фінансовою стабілізацією та зростанням української економіки.

Про це заявили в посольстві України в США, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу дипломатичної установи.

"У 2016 році США надали Україні кредитні гарантії у розмірі $1 млрд, що потребувало фінансування з бюджету Сполучених Штатів обсягом близько $300 млн", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У США змінили ставлення до поставок зброї в Україну: на адресу Трампа звучать гучні звинувачення

"Водночас, у 2018 році завдяки досягнутій фінансовій стабілізації та очікуваному зростанню економіки України сторони не передбачають фінансової допомоги у формі кредитних гарантій. Враховуючи зазначене, фактичне зменшення американської допомоги Україні у 2018 році становитиме близько 30%, що дозволяє продовжити реалізацію більшості діючих програм допомоги нашій країні. При цьому необхідно відмітити, що у оприлюдненій інформації щодо бюджетних пропозицій Адміністрації США фінансування програм в Україні становитиме майже 50% від всіх коштів, передбачених на програми американської допомоги для країн регіону Європи та Євразії, що зазнали скорочення на 57,4%", - продовжили в посольстві.

"Ми сподіваємося, що Конгрес Сполучених Штатів у федеральному бюджеті 2018 року збереже обсяги допомоги Україні на рівні не меншому за фінансування 2016 року, що потребуватиме виділення додаткових $90 млн. до оприлюднених у ЗМІ бюджетних пропозицій", - додали в дипустанові.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше видання Foreign Policy опублікувало робочий документ щодо скорочення США допомоги країнам, що розвиваються, в числі яких і скорочення виплат Україні на 68,8%.

В списку є безліч країн, де фінансування було урізано повністю: Білорусь, Азербайджан, Туркменістан, Чорногорія, Польща, Бразилія, Куба, ряд африканських країн, деякі острівні держави, країни Латинської Америки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?