Українські "диверсанти" в Криму: у справі з'явилося нове ім'я
Категорія
Події
Дата публікації

Українські "диверсанти" в Криму: у справі з'явилося нове ім'я

Українські "диверсанти" в Криму: у справі з'явилося нове ім'я
Джерело:  Crimean Human Rights Group

У справі  українських "диверсантів", затриманих у серпні в окупованому Криму, з'явився четвертий фігурант, харків'янин Володимир Присич.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Кримську правозахисну групу.
Наразі доля Присича точно невідома. Можливо, він знаходиться в СІЗО Сімферополя або в СІЗО "Лефортово" в Москві.
У програмі телеканалу "Росія-1" чоловік, якого представляють як далекобійника з Харкова Володимира Присича, розповідає, що він був нібито завербований української розвідкою в січні цього року, їздив по Криму і збирав дані про російську військову техніку, що знаходиться там.
"Я був завербований у середині січня 2016 року співробітником ГУР на пункті пропуску Гоптівка - Нехотєєвка. Звуть його Олег, позивний Муса, ім'я, посада та звання мені невідомі. Під час вербування Олег сказав, що моїм завданням є збір інформації про пересування військової техніки по території Криму. Попросили звернути увагу на кількість техніки, вид техніки, розпізнавальні знаки та на номерні знаки з визначенням на регіони. Мені встановили співробітники ГУР на телефон програму, за якою мені передавали інформацію із завданням, яку я повинен був виконати", - каже чоловік .
За словами ведучого російської програми, Присич на зв'язок зі співробітником української розвідки виходив, користуючись псевдонімом Сармат, і в період із січня по серпень 2016 року він був у Криму вісім разів.
"Перебуваючи в Криму, я п'ять разів передавав співробітникові ГУР фотографії військової техніки, БТР, а також радіолокаційних станцій і автомобілів, припаркованих біля військової частини. 9 серпня 2016 року в мене відбулася зустріч із співробітником ГУР в Харкові, в кафе" Кулиничі", де мене попросили перевезти нелегально на територію РФ коробочку розміром 60 на 60 і на 30 сантиметрів", - розповідає чоловік.
Правозахисники припускають, що Присич міг давати ці свідчення під тортурами або фізичним і психологічним тиском із порушенням його права на захист.
Як повідомляв ONLINE.UA, 10 серпня  в ФСБ заявили про нібито запобігання в ніч на 8 серпня двом спробам прориву на територію окупованого Криму "диверсійно-терористичних груп" з числа бійців спецпідрозділів Міноборони України і загибелі в ході зіткнення російського військовослужбовця. Тоді були затримані троє чоловіків: Євген Панов, Андрій Захтей і Олексій Сандул.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?