"Українські диверсанти" в Москві: з'явилися шокуючі подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

"Українські диверсанти" в Москві: з'явилися шокуючі подробиці

"Українські диверсанти" в Москві: з'явилися шокуючі подробиці
Джерело:  online.ua

"Українських диверсантів" Євгенія Панова і Андрія Захтея, яких російські спецслужби затримали нібито за організацію терактів в Криму,  вивезли в Росію  з мішками на голові.


Про це заявила член громадської спостережної комісії Москви, правозахисниця Зоя Светова, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "112 Україна".


Нагадаємо, що Панова і Захтея правозахисники знайшли в СІЗО "Лефортово", де сидить і український журналіст Роман Сущенко, затриманий за підозрою в "шпигунстві".


"Ми були в Лефортовському СІЗО. Нам двічі говорили, що їх там немає. Вчора керівництво СІЗО сказало, що так, такі люди поступили. Ми зустрілися з Пановим та Захтеем. Вони виявилася в Москві в ніч з 6 на 7 жовтня", - сказала Светова.


Вона додала, що їх переправили на вертольоті з Криму на материк, а потім вони їхали на машині з мішком на голові.


"Мене вразило, що на зап'ястях і у Євгена, і у Андрія - криваві рани від наручників і шрами на обличчі. Вони особливо не розповідають про те, чому це сталося", - розповіла жінка.


За її словами, ні родичі, ні консули, ні адвокати не знали, де вони знаходяться, а від правозахисників їх приховували цілий тиждень.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в ФСБ РФ 10 серпня заявили про нібито запобігання в ніч на 8 серпня двох спроб прориву на територію окупованого Криму "диверсійно-терористичних груп"  з числа бійців спецпідрозділів Міноборони України і загибелі в ході зіткнення російського військовослужбовця.


Пізніше  Панов під тортурами зізнався, що нібито здійснював диверсії в Криму. Він був  заарештований на два місяці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?