Українські дизайни потрапили у номінанти міжнародної премії Dezeen Awards 2023
Категорія
Культура
Дата публікації

Українські дизайни потрапили у номінанти міжнародної премії Dezeen Awards 2023

Українські дизайни потрапили у номінанти міжнародної премії Dezeen Awards 2023
Джерело:  online.ua

Українські дизайни потрапили у номінанти міжнародної премії Dezeen Awards 2023. Відзначено Yod Group та Makhno Studio.

Джерело: Dezeen Awards

Yod Group та Makhno Studio потрапили в номінації Dezeen Awards 2023

До довгого списку найкращих проєктів 2023 року увійшли два проєкти українських мистецьких студій — приватний будинок на Київщині та готель на Івано-Франівщині.

Yod Group відзначили у категорії Hotel and Short Stay Interior за дизайн для готелю в Поляниці Івано-Франківської області; Makhno Studio — в номінації Home Interior.

Фото: dezeen.com/awards/2023

Студія Makhno Studio базується в Києві. Колектив спроєктував повністю бежевий будинок у Козині Київської області із м’якими текстурами та керамічними стінами. Проєкт має назву Mureli House. Українською "мурелі" означають "абрикоси", ідеться в описі проєкту. Розробку інтер'єру завершили за два місяці до початку широкомасштабного російського вторгнення.

Фото: dezeen.com/awards/2023

Yod Group розробила готель Hay Boutique Hotel у Поляниці.

Концепція народилася із захоплення розкішною карпатською природою, – розповіли дизайнери.

У літню спеку сонце випікає траву у цій місцевості, перетворюючи її на сіно. Сіно стало центральною темою дизайну. У готелі Hay Boutique 40 номерів; інтер'єри там інтерпретують традиційні українські ремесла: деревообробку, ткацтво та ковальство.

Міжнародна премія Dezeen Awards: що відомо

Dezeen Awards — це щорічна премія, яка відзначає найкращі у світі архітектурні, інтер’єрні, дизайнерські проєкти та проєкти сталого розвитку, а також архітектурні студії та окремих архітекторів і дизайнерів. Премія існує вже 6 років.

Архітектори на Dezeen Awards змагаються у 39 номінаціях: 15 — з архітектури, 9 — з інтер’єру, 9 — з дизайну та 6 — з екологічності. Серед переможців окремих номінацій обирають загального призера.

Цьогоріч ввели нову категорію — "Дизайнер року".

Роботи оцінюватимуть за трьома критеріями: краса, інноваційність та оригінальність рішення, функціональність та безпечність для довкілля.

Претендентів на премію Dezeen Awards 2023 оцінюватиме міжнародна комісія з 90 провідних діячів світу архітектури та дизайну.

Читайте також:

  • Бюро Zaha Hadid Architects створило концепт для виставки Expo 2030 в Україні

  • Українські дизайнери пропонують нову концепцію візуальної ідентичності України

  • В "Енергоатомі" за допомогою штучного інтелекту показали можливий вигляд АЕС

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?