Українські дрони пошкодили виробництво зброї під час атаки на Смоленський авіазавод — ГУР
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські дрони пошкодили виробництво зброї під час атаки на Смоленський авіазавод — ГУР

Українські дрони пошкодили виробництво зброї під час атаки на Смоленський авіазавод — ГУР
Джерело:  online.ua

Ударні дрони атакували Смоленський авіаційний завод, де виробляли ракети Х-59. Безпілотники пошкодили виробництво на підприємстві, порушивши випуск зброї.

Джерело: Андрій Юсов

В ГУР розповіли подробиці атаки на російський завод

Як розповів представника Головного управління розвідки Міністерства оборони України, дрони уразили завод з виробництва різних модифікацій ракет Х-59.

Він втомився. Як і багато будь-яких інших об'єктів, які використовуються рашистами для агресії проти України. В даній ситуації йдеться про підприємство, яке залучено у виробництві різних модифікацій ракет Х-59, - розповів він.

Юсов не став коментувати "що прилетіло і звідки", але зазначив, що це саме ті ракети, які насамперед випускаються по цивільних об'єктах, інфраструктурі й забирають життя наших мирних громадян і захисників.

Так, пошкоджена виробнича база, порушені темпи виробництва і це серйозні проблеми спричинило для агресора. Такий факт підтверджуємо і далі така практика буде продовжуватися, - додав представник розвідки.

Що відомо про атаку на Смоленський авіазавод у РФ

Ударні дрони атакували 1 жовтня Смоленський авіаційний завод в Росії. На підприємстві виробляли ракети Х-59.

Згідно з підтвердженими даними, як зазначають в ГУР, три з чотирьох дронів влучили в ціль, завдавши значних пошкоджень виробничим потужностям військового підприємства держави-агресора.

Як раніше розповідав глава ГУР Кирило Буданов, українські дрони атакують у Росії підприємства Військово-промислового комплексу (ВПК). Зокрема це стосується заводів, які займаються виробництвом ракет.

Серед атакованих останнім часом підприємств Буданов назвав Брянський завод "Кремній-ЕЛ", який виготовляє електронне обладнання для ракет. А також Рідкінський дослідний завод (Тверська область РФ), де виготовляють компоненти ракетного палива.

Читайте також:

  • СБУ скинула вибухівку на електропідстанцію в Курській області

  • У мережу виклали момент влучання ракети в штаб Чорноморського флоту РФ у Севастополі — відео

  • У Криму пролунали вибухи поблизу військової частини під Севастополем — відео

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?