Українські хакери виклали повні дані про "Міністерство пропаганди ДНР": опубліковані документи
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські хакери виклали повні дані про "Міністерство пропаганди ДНР": опубліковані документи

Українські хакери виклали повні дані про "Міністерство пропаганди ДНР": опубліковані документи
Джерело:  online.ua

Група українських хакерів проникла в інформаційну систему так званих ДНР і ЛНР і оприлюднила дані про структуру "Міністерства інформації ДНР".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook нардепа Антона Геращенка.
Нардеп розповів, що підприємницькі кола хакерів, які об'єднані навколо проектів "Миротворець" і "Інформнапалм", завантажили понад 7 ТБ даних.
"Я зі свого боку зацікавився питанням: як в ДНР йде справа з організацією інформаційно-пропагандистської роботи? Оскільки прогодувати населення захоплених шляхом обману та силою територій ніякої можливості немає - доводиться годувати казками і легендами через машину витонченої пропаганди", - написав він.
Геращенко нагадав, з якими труднощами в Україні в кінці 2014 року вдалося створити Міністерство інформаційної політики зі штатом в 30 чоловік і бюджетом в 4 млн на 2015 рік. "Тим часом в банановій республіці ДНР, за сприяння фахівців з Кремля, за 2014-2015 р.р. була створена потужна пропагандистська машина зі штатом в 120 осіб і бюджетом, що в десятки разів перевищує бюджет Міністерства інформаційної політики України", - підкреслив нардеп.
На думку нардепа, Україна витрачає мало сил і засобів для протидії пропаганді Росії і її маріонеток, і Верховна Рада повинна вжити заходів для проведення інформаційної роботи з українцями, які перебувають на тимчасово окупованій території в Криму і в Донбасі, а також для протидії пропаганді Росії на території самої України.
Антон Геращенко зазначив, що проблема не в фінансуванні і кількості співробітників, а у відсутності програми інформаційної політики, яка повинна включати в себе:

  1. Контроль за контентом, який здійснює мовлення через ліцензовані ефірні телеканали, з метою недопущення заяв, що підривають державний суверенітет і територіальну цілісність;

  2. Контроль за контентом, що транслюються телеканалами в кабельних мережах. Мета аналогічна зазначеній в п. 1;

  3. Контроль за акредитацією журналістів іноземних і, в першу чергу, російських ЗМІ на території України і видворення таких журналістів в разі встановлення фактів порушення ними законодавства України.

  4. Організація законодавчої та технічної можливості блокування інтернет-ресурсів, що розпалюють ворожнечу, ненависть і підривають національну безпеку України.


Також він зазначив, що в так званій ДНР пройшли "акредитацію" понад сім тисяч українських та іноземних журналістів, повні дані про яких будуть оприлюднені найближчим часом.
"Потрібно просто брати і робити, а не обливати один одного брудом на ефірах і в соцмережах, нарікаючи на те, що ніхто нічого не хоче міняти", - заявив Геращенко.



Як повідомляв ONLINE.UA, з'явилися дані про те, у скільки обходиться Росії фінансування пропаганди в "ДНР".













Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?