Українські хакери змусили окупанта Аксьонова радіти за Джамалу: з'явилися фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські хакери змусили окупанта Аксьонова радіти за Джамалу: з'явилися фото

Українські хакери змусили окупанта Аксьонова радіти за Джамалу: з'явилися фото
Джерело:  InformNapalm

У День пам'яті про геноцид кримських татар 18 травня 1944 року українські хакери «змусили» представника окупаційної «влади» Криму Сергія Аксьонова попередити росіян про можливу депортацію і привітати кримськотатарську співачку Джамалу з перемогою на Євробаченні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на І нформнапалм.
Операція під назвою #opMay18 була проведена альянсом українських хакерських груп FalconsFlame і Trinity за сприяння активістів спільноти «КіберХунта».
В результаті цієї атаки Аксьонов отримав «сироватку правди» і зробив ряд заяв на офіційних сайтах окупаційної влади Криму.
«Дорогі кримчани, пропоную сьогодні віддати данину пам'яті тим нелегким дням 1944 року і докласти максимум зусиль для недопущення цих трагічних подій знову. Нинішня міжнародна обстановка така, що в 2017 році депортації з Криму можуть піддатися і росіяни», - йдеться у зверненні Аксьонова під заголовком «День депортації кримських татар», опублікованому на сайті «Міністерства промислової політики республіки Крим».



Крім того, хакери змусили Аксьонова «порадіти» перемозі Джамали.
«На завершення хочу сказати, що я дуже радий перемозі кримськотатарської співачки Джамали на конкурсі Євробачення-2016 і розраховую на успішне проведення Євробачення-2017 в Україні, а саме - в Криму», - йдеться в повідомленні.



За словами хакерів, в такому вигляді звернення висіло на сайті більшу половину дня. Цікаво, що російські і кримські сайти стали ретранслювати це звернення буквально слово в слово, навіть зберігаючи хештег #opMay18.
Після 15:00 адміністрація ресурсу вже прочитала про атаку на новинних ресурсах і постаралася усунути наслідки злому.
Через кілька хвилин віддалене звернення знову з'явилося на сайті «міністерства», але вже з фото, яке використовують FalconsFlame в своїх зверненнях зі «львівського метро».
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент України Петро Порошенко, виступаючи на концерті-реквіємі, назвав себе кримським татарином на знак солідарності з народом Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?