Українські музиканти виконали хіт Джамали на бандурі: опубліковано відео
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Українські музиканти виконали хіт Джамали на бандурі: опубліковано відео

Українські музиканти виконали хіт Джамали на бандурі: опубліковано відео

Напередодні другого півфіналу міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2016", на якому виступитьДжамала, українські музиканти представили кавер на її пісню "1944".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку Bandura Style в facebook.
Учасники проекту Bandura Style Ярослав Джусь, Максим Бережнюк і Валентин Богданов репрезентували етнічний кавер на пісню, з якою Джамала представить Україну. Композиція прозвучала на бандурі, дудуці, дримбі, сопілці та джембі.
На думку музикантів, таке виконання надає відомим композиціям колоритного і глибокого звучання. Але в цих творчих експериментах є й інша мета.
"Музикант не може існувати окремо від суспільства. Ми зіграли "1944", щоб висловити підтримку не тільки Джамалі, але і всьому кримськотатарському народу", - прокоментував учасник колективу.
Режисером відео стала Оксана Боровець, що займається розвитком бренду бандури.
"Ми прагнули відобразити культуру кримських татар як зсередини, так і зовні. У кожного народу є сакральні речі, які без слів показують все, що довелося пережити і зберегти протягом століть. Це музика, народна творчість, традиції", - поділилася Боровець.
Відзначимо, музиканти не вперше експериментують, виконуючи на етнічних інструментах музику українських та зарубіжних виконавців - Adele, Scorpions, "Океану Ельзи", "Скрябіна".


Нагадаємо, в столиці Швеції 10 травня відбувся перший півфінал міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2016".
Як повідомляв ONLINE.UA, в мережу потрапило відео фінальної репетиції Джамали на "Євробаченні".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?