Українські науковці жорстко відповіли на проросійські закиди філософа Чомскі
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські науковці жорстко відповіли на проросійські закиди філософа Чомскі

Українські науковці жорстко відповіли на проросійські закиди філософа Чомскі
Джерело:  online.ua

Українські науковці, експерти циклу психологічних етерів «Свідомі про несвідоме» опублікували статтю, щоб пояснити світовій науковій спільноті як слова американського філософа Ноама Чомскі щодо російського вторгнення в Україну викривлюють справжній дискурс війни. 

Джерело: online.ua

Українські науковці відповіли на заяви Ноама Чомскі щодо війни РФ проти України

Наукова стаття «Як українські вчені допомагають американській еліті зрозуміти дискурс війни. Відповідь українських інтелектуалів інтелектуалам США щодо медійного ефекту Ноама Чомскі про російську війну в Україні» ( How Ukrainian Scientists Help American Elites Understand the Discourse of War. The Response of Ukrainian Intellectuals to US Intellectuals Regarding the Media Effect of Noam Chomsky about the Russian War in Ukraine, Vasyl Mosiichuk, Bohdan Tkach, Vitalii Lunov) була опублікована на репозиторії наукових досліджень SSRN 24 січня 2023 року.

У ній українські науковці зазначають, що повномасштабне вторгнення Росії в Україну поставило у незручне становище багатьох науковців, політиків та мислителів.

Наукові еліти України та української діаспори обурені коментарями поважного професора Ноама Чомскі щодо російсько-української війни, - зазначають науковці.

Українські вчені наводять докази неправдивості та несправедливості заяв американського інтелектуала, який дивиться на Україну, як на об’єкта геополітики, а не суб’єкта.

Експерти «Свідомі про несвідоме» звертають увагу на те, що з тиранами дуже легко ідентифікуватися і легко підлаштовуватися, оскільки вони завжди відверто демонструють свої бажання і наполягають на них.

Саме через це, якщо ти безпосередньо не стаєш об’єктом впливу цього бажання, а лише є спостерігачем в безпеці, то можна продукувати, що тобі заманеться.

Стаття написана на основі випуску «Свідомі про несвідоме» на тему «Переговори не вихід: чому багато хто у світі не розуміє війну в Україні».

Експерти циклу етерів «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар

Як Чомскі поширює російську пропаганду

Раніше американський лінгвіст та філософ Ноам Чомскі виступив з виправданням російської агресії проти України, натякнувши, що Росії нібито загрожує НАТО.

Також науковець вважає, що Україні варто капітулювати, віддати свої території, зброю, ввести російську мову і тд. Окрім цього, Чомскі говорить, що через Україну може початися ядерна війна.

Також філософ активно поширює тезу російської пропаганди пре те, що у російському вторгненні в Україну винні НАТО та США.

Так, Чомскі в інтерв’ю після українського контрнаступу на Харківщині у 2022 році, говорить, що США нібито заблокували переговори і ставлять «на кін життя українців».

Також американський філософ вважає необхідним визнати окупацію Росією Криму та автономію на Донбасі. Чомскі порівнює це зі «стихійним лихом», якого неможливо уникнути, навіть якщо воно нікому не подобається.

Вам може не подобатися той факт, що завтра надійде ураган, але ви не зможете його зупинити твердженнями “мені не подобаються урагани” або “я не визнаю урагани”, - говорить він.

Нагадаємо, що Чомскі також виправдовував режим Башара Асада в Сирії й відмовився назвати масові вбивства мусульман в 1995 році в Сребрениці (Боснія і Герцеговина) геноцидом.

Нагадаємо, що раніше експерти «Свідомі про несвідоме» увійшли  в ТОП-рейтинг SSRN.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?