Українські офіцери озвучили свій прогноз щодо тривалості війни з Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

Українські офіцери озвучили свій прогноз щодо тривалості війни з Росією

Українські офіцери озвучили свій прогноз щодо тривалості війни з Росією
Джерело:  online.ua

На переконання офіцерів Збройних сил України, війна з Росією може тривати ще кілька років. Вони також зазначають, що станом на сьогодні наша армія перебуває у кращій формі, ніж кілька місяців тому, чого не можна сказати про російські війська.

Джерело: The New York Times

Як офіцери ЗСУ оцінюють поточну ситуацію на фронті

Попри запеклі бої, бійці ЗСУ на більшій частині 1000-км фронту просуваються вперед.

Командири та солдати-ветерани звертають увагу на те, що зараз наші сили у кращій формі, ніж 6 чи 12 місяців тому.

Якщо рік тому ми проводили оборонні дії, і перед нами стояло завдання стримати ворога, то тепер ми маємо можливість наступати, — наголосив командир 128-ї гірничо-штурмової бригади полковник Дмитро Лисюк.

Повільність контрнаступу не лякає офіцерів ЗСУ, оскільки вони знають про ситуацію зсередини та ніколи не втрачають оптимізму.

Їхній оптимізм пом’якшується поглибленим усвідомленням того, що війна, ймовірно, триватиме ще принаймні кілька років. Однак окремі командири навіть говорять про постійний стан конфлікту.

Українські військові вірять в успішність плану Залужного

За словами офіцерів, харківський та херсонський контрнаступи були настільки успішними, що дали багатьом українським солдатам і офіцерам на фронті впевненість в головному плані генерала Залужного,

Тактично, хитрістю, західною технікою ЗСУ проривають їхню оборону. Успіх — це лише питання часу, – вважає 30-річний заступник командира батальйону 80-ї десантно-штурмової бригади з позивним "Тисень".

Як відомо, армія РФ нещодавно намагалася наступати на північному сході України в напрямку міста Куп’янськ, однак наші воїни змогли стримати ворога.

Бійці ЗСУ також зазначають, що наразі російські сили, які вони бачили, у гіршому стані, ніж українські.

Порівняно з початком війни їхня техніка та особовий склад у дуже жалюгідному стані, – додав "Тисень".

Ба більше, наголошується, що на південному фронті українська артилерія активно виснажує армію РФ завдяки американським касетним боєприпасам.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?