Українські пілоти навчатимуться на літаках JAS 39 Gripen
Категорія
Світ
Дата публікації

Українські пілоти навчатимуться на літаках JAS 39 Gripen

Українські пілоти навчатимуться на літаках JAS 39 Gripen
Джерело:  online.ua

Уряд Швеції прийняв рішення про новий пакет допомоги для України, який був представлений на зустрічі з контактною групою з оборони України в Брюсселі 15 червня. Зокрема, українські льотчики навчатимуться на винищувачах JAS 39 Gripen.

Джерело: уряд Швеції

Українські пілоти навчатимуться на літаках JAS 39 Gripen

На урядовому сайті вказано, що Україна отримає допомогу в розмірі 140 мільйонів шведських крон через британський фонд International Fund for Ukraine, кошти якого використовуються для закупівлі оборонної техніки для України. Серед іншого фонд планує закупити роботів дальнього радіусу дії для безоплатної передачі Україні.

Уряд також оголосив про виділення 90 мільйонів шведських крон до Фонду підтримки НАТО для України. Метою фонду є придбання оборонної техніки, палива, медичного обладнання, військової навчальної техніки та підтримка зміцнення і модернізації інститутів оборони і безпеки України.

Винищувачі Gripen для України - що відомо

Україна довгі місяці працює над створенням "авіаційної коаліції", яка б сприяла навчанню і передачі сучасних винищувачів для захисту українських міст від російських атак.

До "авіаційної" коаліції увійшли Британія, США, Польща, Бельгія, Данія, Норвегія, Нідерланди. Деякі країни заявили, що готові надати винищувачі F-16. При цьому експерти припускають, що Україна може отримати літаки Eurofighter від кількох країн і винищувачі JAS 39 Gripen від Швеції.

Пізніше міністр оборони Олексій Резніков повідомив про важливі новини про "коаліцію винищувачів". Зокрема, Україна отримала сигнал від Швеції про можливість тестування на бойових винищувачах Gripen.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?