Українські програмісти залучили рекордну кількість інвестицій
Категорія
Технології
Дата публікації

Українські програмісти залучили рекордну кількість інвестицій

Українські програмісти залучили рекордну кількість інвестицій
Джерело:  online.ua

Українці продовжують невпинно підкорювати світ своїми інноваційними ідеями та проектами і доводити, що наша держава не стоїть осторонь технологічного прогресу. Цю тезу підтверджує вражаюча новина від інвестиційного фонду AVentures Capital, який у в своєму щорічному дослідженні венчурного ринку України DealBook 2020 вказує - у 2019 році українська IT-сфера залучила фантастичну кількість інвестицій - 544 мільйонів доларів. Зверніть увагу на те, що це на 199 мільйонів доларів більше, ніж було у 2018 році, передає ONLINE.UA.

Що цікаво, переважну більшість отриманих інвестицій (а саме 77%) залучили три компанії: Grammarly, GitLab, People.ai. У фонді наголошують, що вони підвищують свої конкурентні можливості, використовуючи існуючі в Україні можливості з досліджень і розробки.

"Основними інвесторами є міжнародні фонди, наприклад Iconiq Capital, General Catalyst, Goldman Sachs VC тощо. Зокрема, ці інвестори підтримують локальні стартапи на початкових стадіях", - зазначається в дослідженні фонду.

Варто звернути увагу на те, що AVentures Capital - це український інвестиційний фонд, який вкладає гроші в IT-стартапи та надає їм консультації. Фонд заснували Євген Сисоєв та Андрій Колодюк, який заснував також сервіс Divan.TV. Фонд орієнтований на такі категорії ІТ: програмне забезпечення, електронна комерція, хмарні сервіси, мобільні технології, IoT, ІТ-аутсорсинг тощо.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українські програмісти офісу компанії GlobalLogic виконують половину роботи із створення найбільш передового у світі програмного забезпечення для звукозапису Pro Tools американської компанії Avid.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?