Українські винищувачі супроводжували бомбардувальники США над Європою - у чому річ
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські винищувачі супроводжували бомбардувальники США над Європою - у чому річ

Джерело:  online.ua

Українські винищувачі разом з низкою інших країн взяли участь у стратегічному перельоті літаків Військово-повітряних сил США. Наголошується, що 2 американських B-1b "Лансер" 29 травня здійснили довготривалий виліт з бази Еллсворт у Південній Дакоті, у рамках місії бомбардувальних сил спеціальних операцій. Окрім того, зазначається, що вони пролетіли над усією Європою та Чорноморським регіоном, співпрацюючи з військово-повітряними силами низки країн. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на посольство США в Україні.

"Під час польоту, бомбардувальники сил спеціальних операцій вперше інтегрувалася з українськими Су-27 "Фланкерами" і МіГ-29 "Фулькрумами" та турецькими КС-135", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що політ також включав навчання з інтеграції та сумісності з польськими F-16 і МіГ-29 та румунськими F-16 і МіГ-21, що забезпечували супровід та нагляд бойового патрулювання в Чорноморському регіоні. Також вказано, що В-1 інтегрувались з грецькими F-16 у патрульному польоті над Скоп’є, Північна Македонія.

"Місії бомбардувальних сил спеціальних операцій демонструють нашим союзникам по НАТО, включаючи нашого найновішого члена – Північну Македонію, що ці стратегічні місії підвищують готовність та надають практику, необхідні для реагування на будь-яку потенційну кризу чи виклик де-небудь на планеті", – зазначив генерал Тод Д. Волтерс, командувач Європейського командування США.

Як відомо, під час таких місій екіпажі ознайомлюються з повітряними базами, повітряним простором та операціями у різних географічних зонах.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше американське повітряне командування звинуватило російських військових пілотів у непрофесійності та створенні небезпечних умов для польотів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?