Українські війська перехопили тактичну ініціативу в районі Бахмута — ISW
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські війська перехопили тактичну ініціативу в районі Бахмута — ISW

Українські війська перехопили тактичну ініціативу в районі Бахмута — ISW
Джерело:  online.ua

Внаслідок контратак 18 травня в районі Бахмута українські війська досягли значних успіхів та перехопили ініціативу на полі бою.

Джерело: ISW

Українські війська здобули значні успіхи в районі Бахмута 18 травня

В ISW зазначають, що операції український військ на Бахмутському напрямку є продовженням локалізованих контратак, які українські сили ведуть протягом кількох днів, і не відображають початку нової великої операції.

Кілька російських "військових блогерів" стверджували, що українські війська пройшли через російські оборонні лінії на південь і південний захід від Іванівського (6 км на захід від Бахмута) і на північний захід від Кліщіївки (6 км на південний захід від Бахмута) з північного заходу.

Речник ЗСУ полковник Сергій Череватий заявив, що за минулу добу українські війська просунулися до 1700 метрів, а 3-я окрема десантно-штурмова бригада України заявила, що контратаки бригади розширили український виступ у районі Бахмута до 2000 метрів завширшки та 700 метрів у глибину.

Череватий зазначив, що ЗСУ змушують російські сили відповідати на дії України, зокрема шляхом перекидання підрозділів ВДВ на фланги Бахмута для оборони від наступу України.

Обмежений характер наступальних операцій Вагнера в Бахмуті порівняно з локалізованими українськими контратаками підкреслює втрату російською ініціативою в цьому районі, - пишуть аналітики.

Фото - understandingwar.org

Ситуація у Бахмуті

Російські "військові блогери" стверджували, що війська "Вагнера" почали штурм одного з останніх українських укріпрайонів у західному Бахмуті.

Власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин стверджував, що його бойовики просунулися в Бахмуті на 260 метрів і що українські сили контролюють лише 1,28 кв км міста.

Також він визнав, що найманці Вагнера не можуть оточити українські війська в Бахмуті через втрату стабільних флангів на північ і південь від міста.

Пригожин звинуватив Міноборони Росії у втраті вигідних позицій після того, як підпорядковані йому частини відступили з позицій на флангах Бахмута, - вказують аналітики.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?