Українські війська просунулися на Запоріжжі та під Бахмутом — ISW
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські війська просунулися на Запоріжжі та під Бахмутом — ISW

Українські війська просунулися на Запоріжжі та під Бахмутом — ISW
Джерело:  online.ua

Українські війська за попередні дні просунулися на Бахмутському напрямку в районі Кліщіївки та на Запоріжжі в районі Вербового. Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Джерело: ISW

Хід контрнаступу ЗСУ на півдні та сході

У звіті американських аналітиків зазначено, що Сили оборони 3 вересня просунулися в районі Бахмута та на заході Запорізької області.

Геолокаційні кадри, опубліковані 2 і 3 вересня, показують, що українські сили контролюють південну Кліщіївку на Бахмутському напрямку.

Також речник Таврійського угруповання військ України Олександр Штупун заявив, що українські сили досягли успіхів у напрямку Вербового.

Фото - understandingwar.org

Аналітики також вказують на слова командувача Таврійської групи українських військ бригадного генерала Олександра Тарнавського, який заявив, що українські війська рішуче прорвали «першу лінію оборони» російських сил і що він очікує швидшого просування, оскільки українські війська тиснуть на слабшу «другу лінію» оборони РФ.

Тарнавський заявив, що російські війська присвятили 60% свого часу та ресурсів будівництву серії оборонних позицій, які українські війська зараз прорвали, і лише 20% двом наступним захисним лініям південніше, - йдеться у звіті.

Проте, за словами аналітиків, російські оборонні позиції неоднорідні за силою на лінії фронту на заході Запорізької області, і опис Тарнавським слабших російських оборонних позицій може стосуватися лише найближчого району Роботиного.

Тарнавський зазначив, що українські війська витратили на розмінування більше часу, ніж очікували на початку контрнаступу, а послідовний вогонь російської артилерії та авіації змусив українську піхоту проводити розмінування лише вночі.

Ситуація з мінуванням навколо Роботиного

Аналітики зазначають, що потужність наступної серії російських оборонних позицій навколо Роботиного, ймовірно, залежатиме від складу російських сил у цьому районі.

Тарнавський заявив, що українські сили в районі Роботиного знищують російські підрозділи, які забезпечують прикриття відступаючих російських сил, і що російські сили діють оборонними опорними пунктами, а не суцільною лінією оборони.

За словами бригадного генерала, війська окупантів рано чи пізно залишаться без найкращих солдатів, що дасть українським силам поштовх для більш наступу, проте він також визнав, що ЗСУ втрачає своїх «найсильніших і найкращих» і тому мають зосередитися на певних ділянках фронту.

 Читайте також:

  • Сили оборони зможуть продовжувати контрнаступ у Запорізькій області навіть взимку — FT

  • Як можна пришвидшити контрнаступ ЗСУ — порада ексадмірала ВМС США

  • Українські військові просуваються на заході Запорізької області — аналітики ISW

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?