Українські війська вперше вийшли до російських оборонних "зубів дракона" — CNN
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські війська вперше вийшли до російських оборонних "зубів дракона" — CNN

Українські війська вперше вийшли до російських оборонних "зубів дракона" — CNN
Джерело:  online.ua

Українські війська вперше досягли російського укріплення «зуби дракона», частини основної лінії оборони РФ на півдні України.

Джерело: CNN

ЗСУ дійшли до зубів дракона на півдні

Супутникові знімки раніше показали, що Росія встановила лінії «зубів дракона» – бетонних та арматурних пірамід, призначених для блокування просування бронетехніки – на контрольованій нею території в Україні.

CNN геолокував відео в районі на схід від невеликих сіл Нове та Харківське, поблизу Роботино, уздовж Мелітопольської осі, Запорізької області України.

Україна не коментує просування поблизу Роботиного та в бік Урожайного, у Генштабі лише кажуть, що «ЗСУ продовжують вести наступальну операцію на Мелітопольському та Бердянському напрямках, зміцнюючи свої позиції».

Російські так звані воєнкори раніше опублікували відео, де українську техніку видно поблизу російських «зубів дракона».

Відео, зняте з позицій російських військових, показує, як українська військова машина рухається полем, прямуючи до канави перед великим рядом «зубів дракона».

Українські війська звільнили Старомайорське

27 липня стало відомо, що ЗСУ консолідували успіхи на південному фронті після успішного звільнення села Старомайорське в Донецькій області.

[У четвер] під шквальним вогнем авіації та артилерії противника українські воїни звільнили населений пункт Старомайорське Донецької області та закріплюють досягнуті рубежі, – повідомив речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов.

Він додав, що окупанти робили безуспішні спроби повернути втрачені позиції в районі Рівнополя та Макарівки Донецької області.

Очікується, що тепер українські сили звернуть увагу на сусіднє село Урожайне, яке знаходиться на схід від Старомайорського.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?