Українські військові можуть оточити окупантів під Києвом
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські військові можуть оточити окупантів під Києвом

Українські військові можуть оточити окупантів під Києвом
Джерело:  online.ua

Представники британської розвідки повідомляють, що проведення успішних контратак на півночі від Києва дало змогу українським військовим оточити підрозділи окупаційної армії РФ в районі Бучі та Ірпеня.

Джерело: Twitter-сторінка Міноборони Британії

Є можливість розбити окупантів під Києвом

У звіті Міноборони Великої Британії зазначається, що українські військові посилюють тиск на підрозділи окупантів на півночі та сході від Києва, де в російських військових вже виникли серйозні проблеми з постачанням та моральним духом.

Українські війська проводять успішні контратаки проти російських позицій у містах на околицях столиці та, ймовірно, повернули собі Макарів та Мощун. Існує реальна ймовірність того, що українські війська тепер можуть оточити російські підрозділи в Бучі та Ірпені, - зазначають представники військового відомства Великої Британії.

На думку представників британської розвідки, контратаки українських військових на позиції окупантів під Києвом значно знижують їх здатність поновити наступ на українську столицю.

Зокрема, за інформацією Генштабу ЗСУ, українські військові зупинили ворожий наступ в районі Броварів.

На Броварському напрямку ворог зупинений. Намагався здійснити спробу прориву оборонних позицій українських військ з метою виходу до північно-західної околиці Києва, успіху не мав. - зазначають представники Генштабу.

В українському військовому відомстві зазначили, що окупанти не виконали поставлених перед ними задач щодо виходу на адмінкордони Луганської та Донецької областей та оточення Києва.

Однак окупанти не полишають спроб поновити наступ у бік Києва, Чернігова, Сум, Харкова та захопити Маріуполь.

Командування окупаційних військ РФ продовжує перекидати до кордону з Україною додаткові військові підрозділи.

За наявною інформацією, з метою відновлення втрат 144-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії Західного воєнного округу у військових комісаріатах Смоленської області активізовано заходи з укладання контрактів.

На Київщині ворог активно проводить повітряну розвідку у районах населених пунктів Глібівка, Лютіж, Лебедівка.

Протягом дня 23 березня противник здійснював артилерійські обстріли в районах населених пунктів Калинівка, Горінка, Пуща-Водиця, Нові Петрівці, Романівка та північно-східної околиці міста Києва.

На Харківщині ворог намагається відновити наступ на міста Харків та Ізюм.

Одночасно з цим окупанти і далі намагаються оточити та захопити Чернігів.

У напрямку на Суми підрозділи 1-ї танкової армії активних наступальних дій не проводили. Основні зусилля зосереджувалися на блокуванні міста, нанесенні артилерійських та авіаційних ударів по об’єктах цивільної інфраструктури.

На Донетчині окупанти кидають значні сили для захоплення Рубіжного, Сєвєродонецька, Попасної, Верхньоторецького, Мар’їнки та Маріуполя.

В районі Попасної, за підтримки артилерії, продовжує спроби просунутись вглиб міста і закріпитися на раніше захоплених позиціях. Успіху не мав, зазнав втрат.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?